Foto: Starsport (arhivska fotografija)

Uoči poslednja tri kola Srbija se nalazi na šestom mestu sa osam pobeda i četiri poraza, koliko imaju i petoplasirani Brazil i četvrtoplasirana Poljska. Narednog vikenda našim odbojkašima predstoje dueli sa Kinom, Japanom i Kanadom i tri pobede sigurno nas vode na završni turnir, a najverovatnije će nam biti dovoljne i dve.

Izabranici Nikole Grbića večeras su odigrali najbolju utakmicu u ovogodišnjoj Ligi nacija, a posebno je imponovala njihova mentalna snaga u neizvesnim završnicama sva tri seta.

Meč su prelomili u drugom setu, kada je izgledalo da će Poljaci uspeti da izjednače, jer su igrali veoma dobro i vodili sa 22:19. Usledila je, međutim, fantastična serija našeg tima od 6:1 i vođstvo od 2:0, koje je srpskim odbojkašima donelo neophodnu smirenost za treći set.

I večeras je, kao i sinoć protiv Irana, odličnu partiju pružio korektor Aleksandar Atanasijević, a mnogo važnih poena osvojio je i Nikola Kovačević, koji je nekolik puta lucidnim potezima uspevao da nadmudri protivničke odbojkaše na mreži.

Reprezentacija Srbije će utakmice poslednjeg vikenda igrati u kineskom Đijangmenu. Prvi protivnik biće nam Kanada, a potom slede Japan i Kina.

Srbija: Atanasijević 20, Kovačević 14, Krsmanović 6, Lisinac 6, Katić 5, Ivović 5, Jovović 1, Okolić, Mijailović, Luburić, Majstorović, Podrašćanin, Rosić, Kostić. Greške protivnika 18 poena.

Poljska: Kurek 17, Kvolek 7, Salpuk 6, Kočanovski 6, Bjenek 6, Šulc 3, Drzižga 3, Bendorz 3, Muzaj, Lemanski, Lomač, Zurek, Mika, Pječočki. Greška protivnika 18 poena.