Pobeda odbojkaša 1Foto: Starsport (arhivska fotografija)

U 12. kolu Lige nacija muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Čikagu selekciju Poljske sa 3:0 (25:23, 25:23, 25:23) i napravila veliki korak ka plasmanu na završni turnir u Kini.

Uoči poslednja tri kola Srbija se nalazi na šestom mestu sa osam pobeda i četiri poraza, koliko imaju i petoplasirani Brazil i četvrtoplasirana Poljska. Narednog vikenda našim odbojkašima predstoje dueli sa Kinom, Japanom i Kanadom i tri pobede sigurno nas vode na završni turnir, a najverovatnije će nam biti dovoljne i dve.

Izabranici Nikole Grbića večeras su odigrali najbolju utakmicu u ovogodišnjoj Ligi nacija, a posebno je imponovala njihova mentalna snaga u neizvesnim završnicama sva tri seta.

Meč su prelomili u drugom setu, kada je izgledalo da će Poljaci uspeti da izjednače, jer su igrali veoma dobro i vodili sa 22:19. Usledila je, međutim, fantastična serija našeg tima od 6:1 i vođstvo od 2:0, koje je srpskim odbojkašima donelo neophodnu smirenost za treći set.

I večeras je, kao i sinoć protiv Irana, odličnu partiju pružio korektor Aleksandar Atanasijević, a mnogo važnih poena osvojio je i Nikola Kovačević, koji je nekolik puta lucidnim potezima uspevao da nadmudri protivničke odbojkaše na mreži.

Reprezentacija Srbije će utakmice poslednjeg vikenda igrati u kineskom Đijangmenu. Prvi protivnik biće nam Kanada, a potom slede Japan i Kina.

Srbija: Atanasijević 20, Kovačević 14, Krsmanović 6, Lisinac 6, Katić 5, Ivović 5, Jovović 1, Okolić, Mijailović, Luburić, Majstorović, Podrašćanin, Rosić, Kostić. Greške protivnika 18 poena.

Poljska: Kurek 17, Kvolek 7, Salpuk 6, Kočanovski 6, Bjenek 6, Šulc 3, Drzižga 3, Bendorz 3, Muzaj, Lemanski, Lomač, Zurek, Mika, Pječočki. Greška protivnika 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari