Prijović: Pobedićemo oba puta 1Foto: STARSPORT

Reprezentativci Srbije tvrde da su favoriti u četvrtoj skupini C grupe Lige nacija, u kojoj će igrati protiv Litvanije, Rumunije i Crne Gore.

„Orlovi“ će debi u novom takmičenju UEFA imati u petak gde u Viljnusu (20.45) gostuju Litvaniji.

Napadač PAOK-a Aleksandar Prijović ponovio je „mantru“ koju reprezentativci još od imenovanja Mladena Krstajića stalno izgovaraju, a to je da je „atmosfera u nacionalnom timu nikad bolja“.

– Srećan sam što sam došao da igram za moju reprezentaciju, moju naciju. Svi smo motivisani da ostvarimo dobar start, zabeležimo pobede u obe utakmice, protiv Litvanije i Rumunije, i budemo prvi u grupi, što nam je cilj – rekao je Prijović.

Iako na Mundijalu nije odigrao ni minut, a prednost je protiv Brazila dobio debitant Luka Jović, Prijović nije pričao o svom statusu među „orlovima“. Srpski napadač samo je naglasio da očekuje da će se novi igrači u nacionalnom timu brzo uklopiti.

– I ja sam se brzo uklopio, pomogli su mi saigrači maksimalno. Tako će biti i sada. Važno je da svi zajedno učinimo sve kako bismo ostvarili dobre rezultate – dodao je Prijović.

Srbija će posle Litvanije u ponedeljak igrati protiv Rumunije na stadionu Partiana. Međutim, napadač PAOK-a napomenuo je da jedva čeka duel protiv Crne Gore u novembru.

– Meč protiv Crne Gore biće derbi. Utakmica sa Rumunijom biće takođe teška jer su po kvalitetu slični Crnoj Gori – zaključio je Prijović.

On je na kraju pozvao navijače da u što većem broju dođu na meč protiv Rumunije, prvi koji „orlovi“ igraju u Srbiji posle Mundijala u Rusiji.

– Nadam se da će biti dosta navijača koji će biti uz reprezentaciju. Imali smo fantastičnu podršku protiv Gruzije, ambijent je bio fenomenalan. I sada želimo što punije tribine, a na nama je da budemo na visini zadatka – zaključio je Prijović.

Spajić: Na papiru smo favoriti

Defanzivac Krsanodara Uroš Spajić tvrdi da će „orlovi“ protiv Litvanije i Rumunije pokazati na terenu „ko je bolji“.

– Na papiru smo favoriti i želimo da ostvarimo dobre rezultate. Zašto ne bismo pobedili svaki meč u grupi? Treba dobro da se spremimo i ne bojimo se nikoga – rekao je Spajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari