S novom pobedom na put u Španiju 1Foto: RSS

Sa lepom zalihom golova iz meča u Šalji (26:19), svešću da su kao šestoplasirana reprezentacija sa poslednjeg Svetskog prvenstva objektivno kvalitetnije od rivalki i željom da nastave kontinuitet nastupanja na velikim takmičenjima (ne računajući Olimpijske igre), najbolje rukometašice Srbije kao zapete puške čekaju večerašnji revanš baraža kvalifikacija za SP 2021, sa Slovačkom, od 18.00 u beogradskoj sali „Voždovac“.

– Posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre svi želimo da ovu sezonu završimo pobedama. Za revanš smo se spremale kao da nismo dobile prvu utakmicu, a to što smo imale nekoliko dana više za navikavanje na promenjeni sistem  igre i novog selektora trebalo bi da nam donesu kvalitetnu partiju od one u prvom poluvremenu prošle nedelje. Tada smo osetile kako Slovakinje napadaju i kako se brane, a u međuvremenu smo radile na ispravljanju naših grešaka u obe faze – kaže pivotmenka Dragana Cvijić.

Golmanka Jovana Risović priznaje da je +7 iz prvih 60 minuta smanjilo rezultatski pritisak“, ali ni ona ni njene saigračice ne očekuju da su Slovakinje došle sa belom zastavom.

– Videle smo da se nikako ne predaju, od prvog minuta su bile čvrste i imale tu neku očekivanu domaćinsku energiju. Verujem da ni sada neće odustati, ali uzdam se u naš veći kvalitet i ozbiljnost. Još da to pokažemo na terenu i ispratimo sve instrukcije selektora. Ja imam prilike da radim s njim u Krimu, pa nemam problem da se prilagodim, a vidim da i ostale devojke u hodu prihvataju njegove trenerske metode i sistem igre. Potrebno je vreme da usvojimo i primenimo sve ono što traži od nas, ali kada zaškripi to nadoknađujemo borbenošću i zalaganjem. Uz dobar pristup, nadam se da možemo do još jednog trijumfa i puta u Španiju – optimista je čuvarka mreže slovenačkog Krima.

Plasmani na SP

  1. (Srbija) 2. mesto
  2. (Danska) 15. mesto
  3. (Nemačka) 9. mesto
  4. (Japan) 6. mesto

* kao samostalna država, Srbija se nije kvalifikovala za SP 2007, 2009. i 2011.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari