Sezona visi, a Đukić se brine 1Foto: STARSPORT

Porazom u večitom derbiju Partizanovi fudbaleri su šanse da smene Crvenu zvezdu na vrhu superligaške tabele sveli na teoriju, čak naučnu fantastiku, a ako hitno i radikalno ne poprave igru iz prve polufinalne utakmice Kupa Srbije sa Čukaričkim posle titule ostaće i bez ostatka prošlogodišnje duple krune.

Dali su crno-beli dva gola „brđanima“, tačnije jedan oni a drugi domaćinov defanzivac, ali su primili četiri komada i to sve kao posledicu svoje diletantske defanzive.

– Brine me sve. I rezultat i igra. Stvorili smo dosta prilika, što je dobro, ali kada primate četiri gola, i to ovako kako smo mi primali, ne možete da pobedite. U defanzivi nismo postojali. To je osnovni razlog našeg poraza. Nismo imali ni agresivnost, ni dobro pozicioniranje, gubili smo duele jedan na jedan … – ređao je grehove svojih izabranika u odbrani Miroslav Đukić, posebno zgranut načinom na koji je levi bek Slobodan Urošević poklonio četvrti pogodak rivalu, premda je i njegov kolega na desnoj strani Miroslav Vulićević ređao greške pod naletima Bogosavca i Belakovića, odraslih u omladinskoj školi Partizana.

– Takav gol u životu nisam video. On je kulminacija nekoncentrisanosti. Ni po desnoj strani ni u jednom trenutku nismo uspeli da ih zaustavimo. Ovo je najgore defanzivno izdanje od kada sam ja u Partizanu – priznao je bivši štoper vrhunske reputacije u španskoj Primeri, koji je posle puno godina odveo „parni valjak“ u nokaut fazu Lige Evrope.

Poslednji rezultatski krah ne može opravdati ni izostanak prvog golmana Vladimira Stojkovića zbog povređivanja na zagrevanju. Pogotovo što njegova zamena Marko Jovičić nije krivac za veliku prednost protivnika pred revanš 9. maja u Humskoj.

– Znamo da je Stojković veoma bitan šraf za nas, ali ako Partizan ne može bez jednog čoveka to je katastrofa. Veliki klub mora da može bez bilo koga.

Problem je bio u lakim kapitulacijama pozadi i nerealizovanim šansama.

– Mašili smo zicere, ali kada primamo ovakve golove, nemoguće je pobediti. Na meni je da probam da to popravim do sledeće utakmice.

U međuvremenu „parni valjak“ će još jednom na crtu Čukaričkom i to već ovog vikenda u drugom kolu plej-ofa SLS.

– Sigurno će biti izmena, ali osnovni razlog je nedostatak koncentracije.

Žestoko konfrotirane navijačke frakcije na Banovom brdu su združeno tražile ostavku Đukića, kao jesenas i posle lošeg otvaranja prolećne polusezone, ali strateg crno-belih ne pomišlja na prevremeni kraj svog drugog mandata u Partizanu.

– Nije to ništa novo. Moja stvar je da nastavim da radim i da probam da popravim šta se da popraviti. Ostalo nije do mene – tvrdi Đukić, kojem je uprava pre par meseci intezivno tražila naslednika, a kako nije uspela u tome svoju neuspelu misiju svela je na medijske spekulacije.

Što ne znači da neće uskoro opet okrenuti nekoliko telefonskih brojeva domaćih trenera. Ako se odluči za skup „razvod“ sa sadašnjim šefom, za Partizan ugovorno vezanim sve do leta 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari