Najbolje rukometašice Srbije, tačnije rečeno one koje su htele i mogle da se odazovu pozivu selektora Časlava Dinčića, prvog dana ovog vikenda u poljskom gradu Lublinu sa izabranim timom domaćina igraju prvih sat baraž dvomeča za prolaz na prvenstvo sveta u Francuskoj, decembra ove godine.

Najbolje rukometašice Srbije, tačnije rečeno one koje su htele i mogle da se odazovu pozivu selektora Časlava Dinčića, prvog dana ovog vikenda u poljskom gradu Lublinu sa izabranim timom domaćina igraju prvih sat baraž dvomeča za prolaz na prvenstvo sveta u Francuskoj, decembra ove godine.
– Imamo mlad tim, koji je imao malo vremena za uigravanje, ali ćemo učiniti sve da ove nedostatke nadoknadimo kolektivnom igrom i ogromnom željom za učešćem na planetarnom šampionatu, koji nam je poslednja prilika da se plasiramo na Olmpijske igre u Pekingu – oprezni je optimista Ana Batinić, sjajni bek danskog Slagelsa, novog (starog) prvaka Evrope i jedan od naših najvećih aduta protiv Poljakinja.
U isto vreme, naša najkvalitetnija muška reprezentacija u Novom Sadu počinje rad na igri i taktici za baraž duele sa Islandom (9. i 16. juna) za EP u Norveškoj.
Partizan u sledeću sezonu ulazi sa tri nova golmana. Legendarni Ivica Kralj nije dobio produženje ugovora, klub nije zainteresovan za nastavak saradnje ni sa iskusnim Nemanjom Jovšićem, takođe poniklim u Humskoj, dok je mladi kiparski reprezentativac Nikolas Asprogenis na prodaju. Umesto njih, ubuduće će o mreži crno-belih brinuti najbolje ocenjeni superligaški fudbaler u upravo završenoj sezoni – dvadesetdevetogodišnji Darko Božović iz Bežanije i njegov, četiri leta mlađi, kolega iz Čukaričkog Aleksandar Radosavljević, koji su juče potpisali predugovore sa našim vicešampionom, a prvog dana letnjeg prelaznog roka (29. jun) ozvaničiće dogovor o četvorogodišnjoj saradnji sa „parnim valjkom“.
Konkurenciju će im praviti talentovani Živko Živković (1989. godište), dosadašnji golman Partizanove filijale Teleoptik, koji je sa Rajkom Brežančićem (levi spoljnji, 1989, Teleoptik), takođe juče, parafirao pet godina dug ugovor sa crno-belima.
S obzirom na to da u ovoj kvalifikacionoj rundi za odlazak na EP 2008 nema obaveza reprezentacija Engleske se dala na odigravanje prijateljskog meča i to ni manje ni više nego sa selekcijom Brazila. „Gordom Albionu“ ne cvetaju ruže u kvalifikacijama pošto zauzimaju razočaravajuće četvrto mesto u grupi E, a loši rezultati ih prate več nekoliko meseci. Meč dve reprezentacije se igra na novootvorenom Vembliju, gde se pre nekoliko dana igralo i finale FA Kupa.
– Razočaran sam stanjem trave na Vembliju, biće jako teško igrati. Očekivali smo znatno bolje uslove jer je ovo i za nas istorijski meč. Kada dolazite na novi stadion ne očekujete tako nešto – besan je selektor „karioka“ Karlos Dunga.
Pored povratka reprezentacije na legendarni stadion u centru pažnje ostrvske javnosti je i povratak pod nacionalnu zastavu bivšeg kapitena Dejvida Bekama. Inače, sadašnji kapiten Engleske Džon Teri obećao je da će kapitensku traku vratiti Bekamu ukoliko ovaj stigne do 100. nastupa u nacionalnom dresu (meč protiv Brazila biće mu 95).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari