Stanković: Znamo šta mogu, ali i šta ne mogu 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda se vratila na Kipar, ali će ovaj put na GSP stadionu u Nikoziji umesto Omonije protivnik biti Ararat-Jermenija (19.00, RTS), a meč će umesto plasmana u plej-of Lige šampiona pobedniku doneti prolazak u grupe Lige Evrope.

Crveno-beli su se do utorka kasno popodne pripremali na put u Jerevan, ali je UEFA u poslednji čas prelomila da utakmicu ipak izmesti na neutralan teren.

Želja prvaka Jermenije da šampiona Srbije ugosti u susednoj Gruziji (Tbilisi) nije uslišena, već je izabran neutralni teren u jednoj od četiri zemlje (Poljska, Mađarska, Grčka, Kipar) koje su prvenstveno trebalo da posluže kao rezervna varijanta ukoliko neka od ekipa zbog pandemije kovida-19 u svojoj državi nije bila u stanju da ugosti rivala.

Podsetimo, igračima Zvezde su u utorak već bile izvađene vize za Jermeniju, ali je u „minut do 12“ morao ne samo da se otkazuje čarter let i hotel već i da se sve iznova bukira u Nikoziji.

Međutim, pozitivna stvar za klub sa „Rajka Mitića“ odnosi se na to što je Kipar znatno bliža destinacija, a teren GSP stadiona već su upoznali kada su ispali na penale od pomenute Omonije.

Osim plana puta u poslednjem trenutku promenjen je i prvobitni spisak igrača na koje trener Dejan Stanković računa za meč sa Ararat-Jermenijom.

Tako je sa liste ispao Argentinac Mateo Garsija koji je navodno pred potpisom za svoj nekadašnji klub Aris.

Sa takozvane „B“ liste, sa koje se obično igrači povlače u slučaju neplaniranih povreda dan uoči meča, povučen je Željko Gavrić koji nije bio među putnicima za Jerevan.

Sa liste drugopozivaca prekomandovan je i defanzivac Strahinja Eraković. Iz kluba se ovim povodom nisu oglašavali, pa navijačima za sada ostaje da nagađaju da li je samo u pitanju administrativna greška, taktika zbunjivanja protivnika ili nešto treće.

Dejan Stanković tvrdi da iznenadna promena mesta i vremena utakmice sa Ararat-Jermenijom nije uticala na njega i ekipu.

– Nismo razmišljali gde ćemo igrati. Spremali smo utakmicu najnormalnije, u smislu da se igra kod njih u Jermeniji. Sticajem okolnosti, situacija se menjala iz sata u sat, a poslednja odluka je da se putuje na Kipar. To ništa ne menja kada smo mi u pitanju. Znamo šta nam je činiti i šta treba da uradimo, da odigramo pravu utakmicu, jer je ovo lepa prilika da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu Lige Evropu – rekao je Stanković.

Strateg crveno-belih tvrdi da samo od njegove ekipe zavisi rezultat jer po pitanju kvaliteta nema dileme ko je bolji.

– Temeljno smo analizirali protivnika. Znamo šta oni mogu, ali i šta ne mogu. Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izađe na teren. Ko god od igrača bude izašao znaće tačno šta treba da radi. Očekivanja i zahtevi od svakog fudbalera biće veliki. Od nas sve zavisi, a ja sam siguran da će naši momci, kada treba, pokazati da su pravi – zaključio je Stanković.

Podsetimo da se u plej-ofu Lige Evrope igra samo jedna utakmica, a da će u slučaju nerešenog rezultata najpre biti igrani produžeci i eventualno izvođeni penali. Ekipe imaju pravo na po pet izmena, plus na još po jednu u slučaju produžetaka.

Odbrana na mukama bez Sanogoa

Seku Sanogo zbog žutih kartona iz prethodnih mečeva neće moći da igra protiv Ararat-Jerevana. Defanzivni vezista sa Obale Slonovače bio je jedan od ključnih igrača odbrane Crvene zvezde, ispravljajući greške ne samo kolega u sredini, već i centarhalfova – Degenka i Milunovića. Alternativno rešenje Stankovića za ovu poziciju verovatno će biti Njegoš Petrović koji od početka sezone ne iga na nivou prošle jeseni, a u odbrambenim zadacima nije podjednako kvalitetan kao Sanogo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari