VUJOŠEVIĆ: Iako niko od košarkaša Partizana realno nije očekivao da u Atini pobedi najbolji tim ove sezone u Evroligi, to se dogodilo – crno-beli su bili bolji od Panatinaikosa (93:80) i sada će rasterećenije ući u meč poslednjeg kola naredne nedelje protiv Unikahe. Sudbinu i dalje imaju u svojim rukama, posao im je znatno olakšan, ali crno-beli i dalje moraju da pobede tim iz Malage u Pioniru ukoliko žele u drugi krug.

VUJOŠEVIĆ: Iako niko od košarkaša Partizana realno nije očekivao da u Atini pobedi najbolji tim ove sezone u Evroligi, to se dogodilo – crno-beli su bili bolji od Panatinaikosa (93:80) i sada će rasterećenije ući u meč poslednjeg kola naredne nedelje protiv Unikahe. Sudbinu i dalje imaju u svojim rukama, posao im je znatno olakšan, ali crno-beli i dalje moraju da pobede tim iz Malage u Pioniru ukoliko žele u drugi krug. Sada više ne moraju mnogo da kalkulišu, više im neće biti potrebna pobeda sa više od devet poena razlike, i minimalan trijumf je dovoljan za mesto u Top 16.
– Svako ima pravo da izgubi, pa čak i takav tim kao što je Panatinaikos. Možda je za Grke bolje što su sad poraženi, nego da im se to dogodi na proleće u završnici Evrolige. Imali smo veći motiv za trijumf, jer domaćoj ekipi rezultat nije bio u prvom planu, a imali su problema sa povredama nekih igrača. Ovo je velika pobeda za nas, jer smo se sasvim približili plasmanu u Top 16, rekao je nakon meča u Atini trener crno-belih Duško Vujošević.
Za većinu igrača beogradskog tima, koji su bili izuzetno motivisani, pobeda nad timom Željka Obradovića, je dokaz da oni po kvalitetu zaslužuju da se nađu među najboljim evropskim klubovima ove sezone.

Parovi 13. kola

GRUPA A: Sinoć: Le Man – Rein Enerdži, Dinamo – Olimpijakos. Klimamio – Efes 74:76, Tau Keramika – Prokom 76:64. TABELA: Tau 11-2, Olimpijkos 9-3, Dinamo 8-4, Efes 8-5, Prokom 5-8, Klimamio 4-8, Le Man 3-9, Rein 2-10.

GRUPA B: Sinoć: Olimpija – Makabi. Unikaha – Lotomatika 68:66, PAO – Partizan 80:93, Cibona – Huventud 77:74. TABELA: PAO 11-2, Makabi 7-5, Huventud 7-6, Partizan 6-7, Cibona 6-7, Unikaha 6-7, Roma 5-8, Olimpija 3-9.

GRUPA C: Sinoć: Ulker – Napoli, Barselona – CSKA, Žalgiris – Aris. Beneton – Po Ortez 87:66. TABELA: CSKA 11-1, Barselona 8-4, Beneton 7-6, Po Ortez 6-7, Aris 6-6, Ulker 5-7, Napoli 5-7, Žalgiris 1-11.

– Mislim da smo dali sve od sebe i to se videlo u ovom meču. Sada je sve na nama, ukoliko želimo dalje moramo da pobedimo Unikahu u Beogradu. Biće nam potrebna podrška navijača, nadam se da će Pionir biti pun i da ćemo uspeti da se plasiramo u drugi krug – kaže kapiten Petar Božić.
Partizan sada ima šest pobeda i sedam poraza, i na četvrtoj je poziciji Grupe B, sa istim skorom (ali boljim koš učinkom) kao i Cibona i Unikaha. Bez obzira kako ostali timovi budu igrali u poslednjem kolu, košarkaši našeg državnog šampiona će ako pobede Unikahu ostati u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari