Znalo se ko kosi, ko vodu nosi 1Mladen Simeunović

Pre nego će se ući u finiš KLS i u utakmice biti ili ne biti (Borac i Dinamik) Novi Pazar dospeva u krizu igre i rezultata. Dve nedelje pre meča odluke sa Dorćolcima unapred se upisuju bodovi protiv Metalca u Pendiku.

Međutim, tako ne misle momci iz Valjeva, na minut i 15 sekundi pre kraja prednost je na njihovoj strani (68:67). Mladen Simeunović, do tada ne mnogo korišćen, iz ćoška trese mrežicu šutem za tri poena i ostavlja svoju ekipu do poslednjeg kola u igri za ABA 2 i što je još važnije omogućuje joj da sama odlučuje o svojoj sudbini. Martovsko ludilo za Novi Pazar vrhunac dostiže u utakmici za sva vremena sa Dinamikom. Popovićevi momci traže devet i više poena razlike, u četvrtini broj četiri je i prebacuju, ali i dalje je to rezultatska „klackalica“. Onda se pravo niotkuda opet pojavljuje Mladen Simeunović. Na semaforu je sijalo 75:64, usledio je „ćorak“ Bulatovića s krilne pozicije, a samo tren kasnije i atletski skok Simeunovića preko Kutlešića i polaganje lopte u koš na minut i 56 sekundi pre kraja. Pendik je proključao zbog poena momka s prosekom u igri od tek 11 minuta i 15 sekundi i 3,7 pogodaka.

Statistika kaže da je po svim parametrima daleko od vodećih igrača tima, stvarnost ga svrstava u epizodistu s glavnom ulogom, ma koliko to paradoksalno zvučalo. U Superligi, bez sinoćne utakmice sa Dinamikom u proseku je za skoro deset minuta po utakmici postizao 3,1 poen. Vaspitan, elokventan, pravedan i otvoren, drugi najstariji igrač tima u klub je stigao početkom novembra prošle godine.

* Kao da vam je neprijatno kad čujete da ste jedan od junaka iz senke Pazarovog prodora do ABA 2 lige?

– Za sebe volim da kažem da sam prosečan igrač, a i taj prosek sam zaslužio poštenim i napornim radom. Inače, igrače delim na one kojima je Bog dao talenat – zvezde i one koji željom i upornim radom na treninzima postaju igrači. Naravno, nije prijatno veći deo utakmice sedeti na klupi, ali kod mene je tako, ako dobijem tri, četiri ili više minuta, e za to vreme ću „parket da pojedem“. Šteta, mladi momci danas ne razmišljaju tako, smatraju da po nekom njihovom osnovu moraju da igraju 20 – 30 minuta.

* Ekipi ste se priključili tek u šestom kolu?

– Oporavljao sam se od povrede, čak i razmišljao da ostavim košarku. To je period koji se podudara sa povredom Vladimira Bulatovića. Moj drugar je poznanik trenera Popovića, kontakt je uspostavljen i bukvalno posle tri minuta razgovora bio sam u Pazaru. Takav sam, kad s nekim odmah nađem zajednički jezik dogovaram se na prvu loptu. U sportskom smislu nikad nisam omanuo, u finansijskom mnogo puta.

* Nikada pre dolaska u Novi Pazar niste sarađivali sa Oliverom Popovićem?

– Dok je radio u Napretku trebalo je da pređem u Kruševac. Međutim, već sam dao reč OKK Beogradu, a kako reč nikad ne gazim do prelaska nije ni moglo da dođe.

* Posle sedam meseci saradnje, šta kažete, ko je Popović?

– Gospodin – čovek. Prošao sam sito i rešeto i imam dovoljno razuma da svakom igraču poželim da ga trenira Oliver Popović. Da sam ranije u nekom timu bio s njim karijeru bih produžio do 40 godine. Mnogo sreće je klub imao s njim i trenerom mlađih kategorija Ivanom Simićem.

* Da će Novi Pazar zaigrati u debitantskoj KLS sezoni ABA 2 ligu to ni zakleti optimisti ne bi prorekli?

– Timski duh i dobro određene uloge dovele su nas do druge ABA lige. Nije bilo zle krvi i sujete, iako su svi naši treninzi i bukvalno ,,rokanje“. Znalo se ko kosi, a ko vodu nosi. Lideri su Krstić, Radonjić, Hadžifejzović i moj veliki prijatelj Nešović, što ne znači da nas ostale izbacujem iz uspešne priče. Tim je taj koji je od Krstića stvorio MVP KLS, Radonjića i Popovića promovisao u najboljeg beka, odnosno trenera lige.

* Nešović vam je veliki prijatelj, od kada datira vaše poznanstvo?

– On mi je kao brat. Zajedno smo od osnovne škole. Prvi kontakt s Pazarom imao sam zbog njega, jer on tada nije bio dostupan.

* Povrede su ga sprečile da odigra kompletnu sezonu?

– Aleksej je medicinski fenomen. Prate ga neke povrede za koje sam smislio termin – šetajuće. Veliki igrač, evroligaški.

Znalo se ko kosi, ko vodu nosi 2
Nezaboravna utakmica sa Dinamikom: Simeunović na utakmici

* Pred Novim Pazarom je stvaranje tima za dva fronta, ABA 2 i KLS. Da imate tu moć koga biste od sadašnjih igrača ostavili u ekipi?

– Kad gradite tim na duge staze, a ovo je takva situacija isti igrači trebalo bi da ostanu na okupu, uz tri do četiri pojačanja, i to je to. Krstića bih ostavio pod obavezno, ali to nije realno. Ima porodicu i lepu priliku da dobro unovči svoje znanje i time im obezbedi egzistenciju. Naravno, Radonjić. To su igrači koji zaslužuju sto odsto povećanje plate. Zar Real u svoje vreme nije tako zadržao Ronalda, a ovaj je mogao da bira gde će. Ozbiljna priča i treba da se pravi oko njih dvojice. Tu je i Nešović, kad je spreman prava je zver, pa Hadžifejzović, čija ,,ludačka“ energija vuče čitav tim.

* Ima li mesta za Simeunovića u tom timu?

– Ukoliko Popović ostane i vidi me u nekoj rotaciji odigrao bih još sezonu. Tim pre što nikad nisam igrao ABA 2. Ako izađem iz ove priče ne vidim da bih našao neki motiv za još jednu sezonu u KLS.

* Da je to moguće, koji trenutak iz sezone bi da vidite u reprizi onako kako se i odigrao?

– Utakmica sa Dinamikom. Tako nešto u životu nisam doživeo. Protiv Partizana nije bila ta atmosfera. Igrao sam mnogo utakmica, odgledao mnoštvo večitih derbija, onaj ambijent bio je na tom nivou, ako ne i bolji. Tu sliku i osećaj zauvek ću pamtiti. Ne verujem da tako nešto može da se ponovi ni kad je reč o ostalim sportovima u Pazaru.

* Od igrača iz Novog Pazara Numanović i Brunčević imali su neke jako dobre partije?

– Ovo je jako mlad grad, ima klinaca, talenata, bilo bi lepo da se minimum dvojica priključe sastavu kako bi osetili atmosferu. Na ovom nivou košarke jasno je da Pazar ne može samo s Pazarcima. To je realnost. Numanovića sam upoznao pre mnogo godina u Slogi, mnogo je napredovao. Brunčević ima potencijal, ali još mnogo mora da radi.

* U Beogradu na utakmici Superlige sa Mega Bemaksom ste isključeni. Šta se dogodilo?

– Superliga se igra zbog Zvezde i Partizana, njihovog prestiža i titule. Za sve ostale to je lepa prilika da vidimo gde smo u odnosu na njih, Megu i FMP. Trebalo je da pobedimo u tom meču. Sudija je morao da vidi očigledan faul na Vujoviću. Žao mi je što sam sudiji Mrdaku rekao to što sam rekao, kasnije sam se i izvinio. Međutim, mi se uvek bavimo posledicama, a ja sam to bio, nikada uzrocima.

Beograd i Kraljevo

Mladen Simeunović rođen je u Kraljevu 20. novembra 1985. godine, međutim život i sportska karijera odvijali su mu se na liniji Kraljevo – Beograd. „Porodica se zbog očevog posla preselila u Beograd 1988. godine. Kraljevo volim i obožavam, ali prve košarkaške korake pravim u OŠ ,,Žikica Jovanović – Španac“, danas je to OŠ ,,Nadežda Petrović“ na Novom Beogradu. U svet sporta uvukli su me Vladimir Cvejić i Petar Bejatović. Vreme od 17 do 19 godine provodim u kraljevačkom Mašincu. U to vreme trener je bio pokojni Boško Đokić. Lavčina i šaljivdžija, mnogo sam tada napredovao. Mašinac je tada imao imao podmladak Ribnicu, čiji je prvi tim igrao Prvu srpsku ligu. Igrao sam i u prvom timu Ribnice, neke utakmice bile su jače nego danas u KLS. Potom tri godine provodim u Slogi, pa dva meseca u Iranu. Bili su to neki turniri, čak sam imao i iransko prezime, nije to bio ozbiljan igrački nivo, ali u finansijskom smislu dobro sam prošao. Po povratku igram polusezonu u Zemunu. Zatim odlazim u Pelister iz Bitolja. U to vreme makedonska liga bila je jača od KLS. Ponovni dolazak u Beograd i susret sa trenerom Darkom Kostićem bili su sudbonosni za prelazak u OKK Beograd. Tražili su šutera i radilicu, u drugoj sezoni bio sam i kapiten, time se baš ponosim“, u dahu ispriča svoju košarkašku biografiju, Simeunović.

Nešović i Krstić u idealnoj petorci

Na insistiranje da sastavi najbolju petorku od igrača s kojima je igrao prilično se mučio, na kraju je prelomio. Na kecu je neprikosnoven Aleksej Nešović, na dvojci je Marko Dimitrijević (P. S. svojevremeno trener Novog Pazara), trojka Nemanja Krstić, četvorka Aca Kalanj i petica Mladen Gambiroža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari