Zvezdinih tri od tri 1Foto: Starsport

Crvena zvezda nije proklizala ni na jednoj od tri vezane utakmice na tuđim superligaškim terenima, ali uz sve više muke brani bodovnu distancu u odnosu na najbliže pratioce Partizan i Vojvodinu.

Šampion je posle minimalnih pobeda u Čačku i Kruševcu u Gornjem Milanovcu tek u foto-finišu meča preokrenuo vodu na svoju vodenicu i preskočio domaći Metalac (1:2).

Ali, kako svaka medalja ima dve strane, i peti prvenstveni trijumf crveno-belih zaredom može da se posmatra ovako i onako. Ili kroz prizmu dobre, ali, sve do izjednačenja u 88. minutu i spasonosnog poteza mlađanog Luke Adžića samo 60 sekundi kasnije, jalove partije tima iz LJutice Bogdana ili kroz prizmu naglog pada u igri protivnika, s akcentom na nekoliko nerezonskih poteza pojedinaca u situacijama kada je vođstvo moglo biti uvećano. Kako god, branilac titule je ostao na „plus šest“ u odnosu na večitog rivala i „lale“ i to je jedino što (bi trebalo da) zanima zvezdašku javnost, kojoj, pak, nije svejedno zbog nove povrede mladog kapitena Mihajla Ristića, zbog čega je talentovani fudbaler zamenjen polovinom prvog poluvremena.

– Nama je ovo možda najbolja utakmica koju smo odigrali ove sezone. Nezasluženo smo gubili, ali smo preokrenuli i zbog toga bih čestitao igračima na iskazanom karakteru – podvukao je crtu ispod gostovanja Zvezdin trener Miodrag Božović, koji je morao da objašnjava i brisanje portugalskog napadača Uga Vijere sa spiska putnika za Gornji Milanovac.

– Vijera nije ovde jer nije ušao u autobus sa nama, a treba njega pitati zašto nije… – bila je prva reakcija crnogorskog stručnjaka, nakon čega je usledilo dodatno objašnjenje celu sezonu spornog statusa nezadovoljnog golgetera.

– Ima problem sa člankom, muči se dva-tri meseca. Prvo mora da ozdravi, a onda da počne da trenira. Ne znam šta će biti sa njim, ima ugovor do juna i do juna će biti igrač Zvezde, ako ne ode u decembru.

I Vojvodina je jedva i u zadnjem trenutku slomila otpor Bačke (0:1), a sličan scenario imalo je i slavlje Spartaka u dvorištu niškog Radničkog (0:1). U malom beogradskom derbiju Voždovca i Rada nije bilo pogodaka, igrači Čukaričkog su prokockali prednost protiv Radnika (1:1), Novi Pazar ni protiv Javora nije izašao iz minus faze (1:2), dok se Mladost iz Lučana poigrala sa fenjerašem Borcem (3:0).

Tavamba potpisao za Partizan

Dan posle tesne pobede nad Napretkom (3:2), u meču zanimljivog preokreta i još upadljivijih sudijskih odluka, a mnogo pre starta zimskog prelaznog roka, Partizan je doveo napadača iz Kameruna. Leandre Tavamba ima 26 godina, došao je iz Kairata, a pre trogodišnjeg ugovora s crno-belima i epizode u Kazahstanu igrao je još u Južnoj Africi, Libiji i Slovačkoj. U Humsku je stigao bez obeštećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari