Ko će doći, a ko ne na krunisanje Čarlsa III? 1Foto: Jonathan Brady/Pool Photo via AP

Pevači Lajonel Riči i Nik Kejv, i britanska glumica Ema Tompson, među prvim su gostima koji su ušli u Vestminstersku opatiju dok se približava ceremonija krunisanja kralja Čarlsa, prenosi CNN.

Stigle su i glumice Džudi Denč i Džoana Lamli, kao i kompozitor Endrju Lojd Veber.

Oko 2.300 ljudi je dobilo pozivnice za službu Vestminsterske opatije, prema rečima Earla Maršala, vojvode od Norfolka, koji je učestvovao u pripremama.

Ko je tu (a ko nije): Iako Bakingemska palata ne objavljuje detaljnu listu gostiju, potvrdila je da će kongregaciju činiti članovi kraljevske porodice, kao i međunarodni predstavnici iz 203 zemlje, dobitnici Nobelove nagrade i članovi britanske vlade, zajedno sa volonterima zajednice i dobrotvornih organizacija.

Princ Hari je potvrdio svoje prisustvo, ali njegova supruga Megan će ostati u Kaliforniji sa njihovo dvoje dece, princom Arčijem i princezom Lilibet. Podrazumeva se da je Megan odlučila da odustane od proslave jer se dan poklapa sa Arčijevim 4. rođendanom.

Američki predsednik Džo Bajden takođe neće prisustvovati, a umesto toga prva dama Džil Bajden će predvoditi američku delegaciju. Nesumnjivo ćemo videti saveznike ključnih nacija u prisustvu, među kojima su francuski predsednik Emanuel Makron, predsednik Poljske Andžej Duda i australijski premijer Entoni Albaneze među onima koji su javno potvrdili da će prisustvovati.

Takođe možemo očekivati da ćemo videti brojne kraljevske porodice iz celog sveta kako putuju u London, kao što su španski kralj Felipe i kraljica Leticija i kralj Filip i kraljica Matilda od Belgije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari