London

Jagma za Černobiljom

Scenarista hvaljene dramske serije Černobilj u produkciji Sky i HBO Kreg Mejzin pobunio se protiv sve većeg broja nepristojnih i neprikladnih selfija koje prave turisti prilikom poseti mestu nuklearne katastrofe u Ukrajini.

Boris Džonson sve jači kandidat u trci za mesto premijera

Bivši šef britanske diplomatije Boris Džonson dodatno je učvrstio svoj položaj u trci za mesto novog šefa vladajućih konzervativaca, i samim tim premijera, pošto je dobio podršku vodećih poslanika pristalica Bregzita.

Tramp odbio sastanak sa Korbinom, razgovarao telefonom sa Džonsonom

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas u Londonu da je odbio sastanak sa liderom britanske opozicione Laburističke stranke Džeremijem Korbinom kojeg je opisao kao „negativni silu“, ali je imao telefonski razgovor sa mogućim budućim premijerom Borisom Džonsonom.

Kraljevski doček za Trampa u Britaniji (FOTO/VIDEO)

U svojoj prvoj državnoj poseti Britaniji, američki predsednik Donald Tramp je, zajedno sa prvom damom Melanijom, dobio „kraljevski tretman“ od britanske kraljice Elizabete, a kraljevska porodica im je priredila državnu večeru, javlja večeras Glas Amerike.

Tereza Mej podnosi ostavku 7. juna

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas da će podneti ostavku 7. juna. Ona je rekla da duboko žali jer nije uspela da izvede zemlju iz EU.

Tajms: Tereza Mej podnosi ostavku

Britanska premijerka Tereza Mej podneće sutra ostavku, objavio je britanski dnevni list Tajms, bez navođenja izvora, a prenela Fena.

PrvaPoslednja