London

Korbin: Povući sporazum o Bregzitu

Lider Laburističke partije Džeremi Korbin je danas izjavio da premijer Tereza Mej mora povući loš sporazum o Bregzitu sa Evropskom unijom, jer će ga, u suprotnom, britanski parlament odbaciti.

Ministar za Bregzit Dominik Rab podneo ostavku

Ministar Velike Britanije za Bregzit Dominik Rab podneo je ostavku, uz napomenu da ne može mirne savesti da podrži uslove iz sporazuma Ujedinjenog Kraljevstva sa Evropskom unijom (EU), prenosi AP.

Mej: Odluka o Bregzitu u nacionalnom interesu

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je danas da je nacrt sporazuma o izlasku te zemlje iz Evropske unije (EU) „veoma blizu ispunjenja obećanja za koje su građani Britanije glasali“ kada su odlučili da Ujedinjeni Kraljevstvo napusti Uniju, prenosi AP.

Grinič (London): Rodno mesto Tjudorovih

„Zeleno selo“, Grenevic, na starosaksonskom ili Grinič na engleskom, idilično je predgrađe Londona, po kome se meri vreme u celom svetu. Kroz centar ovog mesta prolazi „nulti meridijan“, nazvan Grinič.

Usaglašen tekst sa EU o granici

Pregovarači Velike Britanije i Evropske unije usaglasili su tekst o granici u Irskoj, ali to ne znači da su pregovori o Bregzitu do kraja zaključeni, javljaju danas ostrvski mediji, najavljujući za sredu sastanak britanske vlade na kojem će premijerka Tereza Mej zatražiti mišljenje svojih ministara.

Iran zaplenio heroin namenjen Evropi

Iranske vlasti zaplenile su više od šest tona heroina namenjenog Evropi i razotkrile pet međunarodnih bandi koje su krijumčarile drogu, javljaju zapadni mediji, pozivajući se iranske državne izvore.

Mej: Nećemo sklapati sporazum sa EU po svaku cenu

Britanska premijerka Tereza Mej ocenila je da su pri kraju pregovori sa Evropskom unijom o uslovima izlaska Velike Britanije iz EU, ali je poručila da neće sklapati sporazum po svaku cenu.

Britanija ne odustaje od samita o Bregzitu

Strategija za Bregzit britanske premijerke Tereze Mej našla se danas ponovo na udaru sa svih strana, što je dodatno povećalo opasnost da parlament neće prihvatiti njen plan i da će Velika Britanija biti primorana na potencijalno haotični izlazak iz bloka „bez dogovora“, ali britanska vlada je i pored toga saopštila da neće odustati od učešća u specijalnom samitu o Bregzitu koji je zakazan za kraj novembra.

Štajnmajer u Londonu položio venac

Nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer položio je danas venac na spomenik u centru Londona, posvećen britanskim vojnicima koji su poginuli u Prvom svetskom ratu, odmah pošto je to učinio princ Čarls, umesto svoje majke, kraljice Elizabete II, prenosi AP.

Princ Čarls:Kao monarh se neću mešati u državna pitanja

Princ od Velsa je rekao da će prestati da govori o temama u vezi s kojima ima snažne emocije kada bude postao kralj jer „nije tako glup“. On inače već decenijama sprovodi kampanje u vezi s pitanjima kao što je zaštita životne sredine, ali je naglasio da će s tim prestati kao monarh.

Velika zainteresovanost britanskih travel blogera za Beograd

Turistička organizacija Beograda i ove godine predstavlja turističku ponudu našeg grada na jednom od najvećih i najznačajnih sajmova turizma u svetu, na Svetskom sajmu turizma u Londonu – WTM, u periodu od 5. do 9. novembra.

Fejsbuk blokirao 115 računa

Fejsbuk je danas blokirao 115 računa zbog sumnje da se „koordiniranim neautentičnim ponašanjem“ dovode u vezu sa stranim grupama koje pokušavaju da se mešaju u američke kongresne međuizbore, javlja AP.

Laburisti pod lupom zbog antisemitizma

Londonska Metropoliten policija saopštila je juče da je pokrenula krivičnu istragu zbog navoda o antisemitizmu među članovima opozicione Laburističke stranke.

Prva Poslednja