London

U evropskim prestonicama ni traga od novogodišnjeg sjaja

Nijedna od većih evropskih prestonica, na koje se navodno Beograd ugleda, ne postavlja novogodišnju rasvetu od tri miliona evra 112 dana pre ovog praznika, kao što tvrde naše vlasti, niti njihove sijalice izazivaju toliko pažnje i kontroverzi.

Braun: Svet srlja u novu finansijsku krizu

Bivši britanski premijer Gordon Braun je upozorio da je svet na ivici da ponovo upadne u finansijsku krizu, pošto vlade nisu uspele da se izbore sa uzrocima velikog finansijskog kraha od pre deset godina.

Banka Engleske zadržaće kamatne stope

Banka Engleske zadržaće kamatne stope na postojećem nivou i to se najverovatnije neće menjati dok se ne reše nesigurnosti oko izlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU), prenosi AP.

Sastanak o Bregzitu krajem novembra

Čelnici zemalja Evropske unije će, najverovatbnije sredinom novembra, održati vanredni sastanak o Bregzitu, očekujući da mogu potpisati sporazum o izlasku Velike Britanije iz Unije, javila je agencija Rojters, pozivajući se na izjave diplomata i zvaničnika EU.

Džonson: Samoubilački pojas za Veliku Britaniju

Plan britanske premijerke Tereze Mej o budućim trgovinskim vezama s Evropskom unijom posle Bregzita za Veliku Britaniju je „samoubilački pojas“ s detonatorom datim Evropskoj uniji, rekao je bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson.

Najkraći avio let traje minut

Let od Vestreje do Papa Vestreja u Škotskoj, između ostrva Orkni, koji organizuje Loganeir, je nakraći mogući let koji traje nešto više od minuta, a u nekim prilikama i 53 sekunde, a liniju najčešće koriste profesori, policajci, bankari i đaci, ali i turisti po potrebi, navodi CNN koji objavio listu najkraćih letova.

Ukradeni podaci 380.000 putnika

Britanska aviokompanija Britiš Ervejz je danas obećala da će isplatiti naknadu putnicima, pošto su hakeri sa njenog sajta uzeli podatke sa kreditnih karata oko 380.000 osoba.

„Više investirati u nezavisno novinarstvo na Balkanu“

Mislim da mora da bude više investicija u nezavisno novinarstvo na Balkanu zato što se ovde suočavaju moćne snage, a neki mediji još ratuju, izjavio je za Radio slobodna Evropa Ejdan Vajt, direktor Mreže za etičko novinarstvo iz Londona, novinar sa dugom karijerom koji je pisao za Fajnenšel tajms i Gardijan.

Britanija osumnjičila dvojicu Rusa za trovanje

Britanske vlasti osumnjičile su danas dvojicu Rusa za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju, javljaju britanski mediji, dok zvaničnici u Moskvi poručuju da imena i fotografje osumnjičenih „ništa ne govore“.

Požar u osnovnoj školi u Londonu

U jednoj osnovnoj školi u Londonu izbio je požar, a zasada nema informacija da li ima povređenih, javljaju agencije.

Prva Poslednja