London

Polovina doza vakcina protiv korone bogatom svetu 1

Polovina doza vakcina protiv korone bogatom svetu

Prema studiji Oksfama, konfederacije 20 nezavisnih dobrotvornih organizacija koje se bave ublažavanjem globalnog siromaštva, bogate države koje predstavljaju tek deo svetske populacije već su kupile ili rezervisale više od polovine doza potencijalnih vakcina protiv kovida 19.

Pokrenuta inicijativa da se obnove letovi preko okeana 6

Pokrenuta inicijativa da se obnove letovi preko okeana

Svetski Savet za putovanja i turizam (WTTC) pokrenuo je inicijativu za otvaranje vazdušnih koridora između velikih svetskih gradova i finansijskih središta kako bi se nastavila poslovna putovanja koja godišnje globalno donose oko 272 milijarde američkih dolara, a zaustavljena su zbog pandemije korona virusa.

U Londonu počelo saslušanje o izručenju Asanža SAD 9

U Londonu počelo saslušanje o izručenju Asanža SAD

Advokati osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža i američke vlade započeli su pravnu bitku u londonskom sudu na saslušanju o izručenju koje je počelo u februaru ali je prekinuto zbog pandemije korona virusa.

Strah i depresija progone kovid "dugoprugaše" 11

Strah i depresija progone kovid „dugoprugaše“

Do 19. marta ove godine, 49-godišnja Felisiti Kalard, profesorka i predavačica na jednom britanskom univerzitetu, bila je fit, aktivna i snažna. Sada je, kako kaže, iscrpljena, slaba i uplašena.

SZO preporučuje kortikosteroide za lečenje težih slučajeva kovida 19 12

SZO preporučuje kortikosteroide za lečenje težih slučajeva kovida 19

Lečenje pacijenata obolelih od kovida 19 koji su u kritičnom stanju lekovima na bazi kortikosteroida smanjuje rizik od smrtnog ishoda za 20 odsto, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja, što je navelo Svetsku zdravstvenu organizaciju da ažurira svoje preporuke o tretmanu ove bolesti.

Kristalnom kuglom do odgovora o kraju pandemije 14

Kristalnom kuglom do odgovora o kraju pandemije

Kada će se pandemija virusa korona okončati? To je pitanje svima na umu, a iako neki astrolozi i političari smatraju da imaju odgovore, malo je naučnika koji su spremni da preuzmu rizik takvog predviđanja.

Autorka Harija Potera vraća nagradu povezanu sa porodicom Kenedi 15

Autorka Harija Potera vraća nagradu povezanu sa porodicom Kenedi

Britanska spisateljica Džoana Rouling, svetski poznata po romanima o čarobnjaku Hariju Poteru, izjavila je da će vratiti nagradu organizaciji za ljudska prava povezanoj sa porodicom Kenedi pošto je predsednica te organizacije kritikovala njene komentare o pitanjima transrodnih osoba.

PrvaPoslednja