London

Mej: Vreme je za odluku

Britanska premijerka Tereza Mej večeras je u obraćnju javnosti iz sedišta vlade u Dauning stritu poručila poslanicima Donjeg doma da je ljudima dosta igara oko Bregzita i da je vreme da odluče šta žele.

Britanska funta izgubila vrednost u jeku tenzija oko Bregzita

Britanska funta izgubila je danas gotovo jedan procenat vrednosti u odnosu na evro i na dolar kao posledicu tenzija oko izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, čije odlaganje je zatražila britanska premijerka Tereza Mej.

Bregzit sada sputava i pravilo iz 1604. godine

Vlada Tereze Mej ne može da održi treće glasanje o svom sporazumu o Bregzitu a da ne osigura „vidljive promene“ u dogovoru sa Evropskom unijom, rekao je predsedavajući Donjeg doma britanskog parlamenta Džon Berkov, izazvavši dodatni haos u nastojanjima vlade da se dođe do prihvatljivog rešenja.

Britanska vlada razmatra opcije o Bregzitu

Britanska vlada razmatra moguće odgovore na odluku predsedavajućeg parlamenta da premijerka Tereza Mej ne može da ponovo pred poslanike iznese sporazum o istupanju iz EU koji su oni već dva puta odbili.

Mej i Junker postigli dogovor o bekstopu, danas glasanje

Britanski poslanici će danas popodne ponovo glasati o sporazumu o istupanju iz EU, nakon što su premijerka Tereza Mej, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i evropski pregovarač Mišel Barnije dogovorili, kako prenose mediji, „pravno obavezujuće izmene“ sporne odredbe o irskoj granici, tzv bekstopu.

AFP: Ključna nedelja za budućnost Bregzita

U Velikoj Britanija ova nedelja će biti ključna za budućnost Bregzita, pošto parlament treba da glasa o nizu tekstova o istupanju zemlje iz članstva u Evropskoj uniji (EU), javila je agencija Frans pres.

PrvaPoslednja