London

Efekti vakcinacije u Škotskoj: Prijem u bolnice manji za 94 odsto 1

Efekti vakcinacije u Škotskoj: Prijem u bolnice manji za 94 odsto

Oksfordska vakcina, proizvođača kompanije AstraZeneka, koja je odnedavno i u Srbiji u upotrebi, smanjuje u 94 odsto slučajeva rizik od hospitalizacije kod osoba koje su primile samo prvu dozu, pokazali su najnoviji podaci istraživanja iz Škotske sprovedenog na vakcinisanim građanima, prenosi Skaj njuz.

Prva doza vakcine smanjuje rizike COVID-a 19 7

Prva doza vakcine smanjuje rizike COVID-a 19

Podaci dve odvojene studije u Ujedinjenom Kraljevstvu pokazuju da je i prva doza vakcine protiv COVID-a 19 efikasna u sprečavanju prenosa bolesti i hospitalizacije.

Britanska tehnologija produžava rat u Jemenu 8

Britanska tehnologija produžava rat u Jemenu

Nevladina organizacija Oksfam optužila je britansku vladu da produžava rat u Jemenu time što dozvoljava izvoz opreme za dopunu goriva aviona tokom leta, za koju smatra da bi mogla da bude upotrebljena da pomogne saudijskim vazduhoplovnim snagama u izvođenju neselektivnog bombardovanja u toj državi.

Do 10.000 navijača moglo bi da se vrati na engleske stadione sredinom maja 9

Do 10.000 navijača moglo bi da se vrati na engleske stadione sredinom maja

Britanski premijer Boris Džonson predstavio je danas plan popuštanja strogih zaštitnih mera u četiri faze, počevši od 8. marta, kada će ponovo početi da rade sve škole, do 21. juna, kada bi trebalo da budu ukinuta sva ograničenja, pod uslovom da epidemiološka situacija to dozvoli, objavio je BBC.

Nova rekordna vrednost bitkoina 12

Nova rekordna vrednost bitkoina

Vrednost bitkoina je danas prvi put veća od 50.000 dolara, što je novi rekord koji je postigla ova kripto valuta.

Velika Britanija otvorila hotele za karantin 13

Velika Britanija otvorila hotele za karantin

Hoteli u Velikoj Britaniji, koji su određeni kao karantin za putnike koji stižu iz 33 zemlje, primili su prve goste u pokušajima britanske vlade da spreči da novi sojevi korona virusa poremete tempo vakcinacije.

PrvaPoslednja