Danas ističe rok da fakulteti dostave konačne podatke koliko je studenata ispunilo uslov za upis naredne godine studija, ali još nije poznato kada će biti održan sastanak radne grupe koja će razmatrati studentske zahteve. Taj sastanak bi, prema rečima Vladimira Smuđe, studenta prodekana Tehnološko-metalurškog fakulteta, mogao da bude održan najkasnije do ponedeljka.


Studentski parlament Beogradskog univerziteta izabrao je za članove radne grupe Milana Popovića, studenta prorektora BU, Jovana Ličinu, predsednik Studentskog parlamenta BU, i Vladimira Smuđu, studenta prodekana Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Parlament je predložio da se na budžet upisuju prvo studenti koji su u tekućoj godini ostvarili 48 i više bodova, a da se budžetska kvota potom „popunjava“ studentima koji su u dosadašnjem toku školovanja ostvarili 48 bodova – za upis u drugu, 90 za upis u treću i 127 za upis u četvrtu godinu. U statusu samofinansirajućih studenata, upisivali bi se akademci koji su u dosadašnjem toku školovanja ostvarili 37 – za upis u drugu, 74 – za treću i 111 bodova za četvrtu godinu.

Studentski parlament BU je predložio da bi na nivou Ministarstva prosvete trebalo formirati grupu, koja će pratiti sprovođenje reforme. Grupa studenata sa nekoliko fakulteta prošetala je juče do zgrade Ministarstva prosvete, da bi skrenuli pažnju na svoje zahteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari