Javno preduzeće „Zavod za izgradnju grada“ ovih dana sprovodi niz aktivnosti u okviru priprema za predstojeći Novosadski maraton koji će 13. oktobra tradicionalno biti održan po 21. put.


Stručne službe ZIG-a obišle su kompletnu deonicu predviđenu za trasu maratona i evidentirale nedostatke koje je neophodno sanirati kako bi se uticalo na poboljšanje uslova bezbednosti učesnika trke. U tom cilju sva postojeća oštećenja na kolovozu, duž cele trase maratona, ovih dana će biti popravljena.

– Na delu Bulevara cara Lazara koji pripada trasi maratona, odnosno na deonici od Stražilovske do Ulice Sime Miloševića, raskopane površine, nastale kao posledica radova na rekonstrukciji kolektora kanalizacije, prioritetno će biti vraćene u tehnički ispravno stanje. Takođe, u okviru redovnog održavanja uređene su i zelene površine koje se nalaze na trasi maratona – kažu iz ovog preduzeća.

Stručne službe Zavoda nastoje i da preduprede eventualne probleme koji bi mogli nastati zbog loših vremenskih uslova, tako da će u Ulici despota Stefana biti obezbeđen crpni agregat, uz neprestano dežurstvo, kako bi se, u slučaju obilnijih padavina, ispumpavanjem sprečavalo zadržavanje atmosferske vode na kolovozu.

– U cilju poboljšanja higijenskih uslova, za učesnike maratona, a po zahtevu organizatora, biće montirana dva VIP kontejnera u centru grada, kao i 16 mobilnih toaleta (10 u blizini hotela „Vojvodina“, dva na Keju, kod Doma Vojske, dva u Balzakovoj ulici i dva na ulazu u Veternik).

Zbog potreba maratona u nedelju će biti zatvorene ulice na trasi maratona, dok će u pojedinim ulicama biti izmenjen režim saobraćaja i u tu svrhu biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija – naglašeno je u saopštenju ZIG-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari