Belivuk se ponudio da bude svedok saradnik u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Iako je pripremno ročište pred Specijalnim sudom danas odloženo, Veljko Belivuk se ponudio da bude svedok saradnik u slučajevima za ubistvo Olivera Ivanovića, smrti Vladimira Cvijana i rušenja u Savamali, saznaje Danas.

Vođa organizovane kriminalne grupe, optužen za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, rekao je da je spreman da svedoči u vezi sa navedenim slučajevima kao svedok saradnik, ukoliko svi članovi njegove grupe, sem njega i Marka Miljkovića, budu pušteni na slobodu.

„Ukoliko pristanete da pustite sve, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana“, rekao je Belivuk u zgradi Specijalnog suda, saznaje Danas.

On je ranije u iskazu u tužilaštvu rekao da je mnoge poslove radio za državu, uključujući i rušenje u Savamali, i da je spreman da o tome govori.

Podsetimo, Belivukova grupa koja broji ukupno 30 članova, optužena je za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posedovanje oružja. U optužnici se navodi da je grupa bila deo kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore koji je godinama u ratu sa škaljarskom grupom. Žrtve klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, njegovog najbližeg saradnika, ubijane su u kući u Ritopeku nadomak Beograda, a nakon ubistava njihova tela su mleli u mašini za mlevenje mesa, pa bacali u Dunav. O tome je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio u više televizijskih emisija pokazujući snimke iskasapljenih tela.

Uhapšene vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal 9. februara zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Belivuk je tada rekao kako su Zvonko Veselinović, Sale i on „poslali momke da ruše u Savamali“.

Belivuk je rekao i da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama.

„Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima“, rekao je Belivuk na saslušanju, ističući da su “Zvonko Veselinović, Sale i on poslali momke da ruše u Savamali“, naveo je Belivuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari