Poznata francuska glumica Odri Totu biće specijalni gost šestog Kustendorfa. Međunarodni filmski i muzički festival uz Moniku Beluči, članove slavnog engleskog rok benda „Pink Floyd“ – Nika Mejsona i Dejvida Gilmura, najverovatnije će ugostiti i čuvenu Ameliju Pulen.


Tako će Totu zajedno sa Beluči biti najpoznatije glumačko ime koje je nakon gostovanja Džonija Depa 2010. posetilo Mokru Goru i festival Emira Kusturice. Totu je inače još pre nekoliko godina trebalo da bude gost Kustendorfa, ali je tada zbog obaveza morala da otkaže dolazak.

Fancuska glumica rođena je 7. avgusta 1978. u malom gradu Bomont, kao najstarija od četvoro dece (ima brata i dve sestre). Otac joj je hirurg, a majka učiteljica. Rano je počela da se interesuje za glumu, a 1998. je učestvovala na televizijskom takmičenju „Mladi debitanti“ (svojevrsna francuska potraga za mladim talentima). Toni Maršal joj je dao ulogu u filmu „Institut Venerine lepote“ (Vénus beauté institute) 1999. godine, koja joj je donela nagradu „Cezar“ za najperspektivniju mladu glumicu.

Svetsku slavu stekla je tumačeći glavnu ulogu u nagrađivanom francuskom filmu „Čudesna sudbina Amelije Pulen“ iz 2001. godine. Neobičnu Ameliju zamalo nikada ne bi glumila da Emili Votson nije odbila ponudu reditelja Žan-Pjer Ženea. Ulogu je dobila nakon što je reditelj video na bilbordu u blizini svoje kuće u Parizu.

Glumila je i u ostvarenjima“Voli me, ne voli me“ (2002), „Slatke, prljave stvari“ (2003), „Veridba je dugo trajala“ (2004), „Neprocenjivo“ (2006), „Koko pre Šanel“ (2009). Njen prvi holivudski film bio je „Da Vinčijev kod“ iz 2006, u kome je glumila pored Toma Henksa. Ipak, Totu je izjavila da nikada neće napustiti Francusku i preseliti se u Los Anđeles. „Ja sam na kraju radnog dana francuska glumica. Ne kažem da nikada neću više snimati film na engleskom jeziku, ali moj dom, moja zajednica, moja karijera su u Francuskoj“, kazala je Totu, koja na svoj amelijanski način čuva fotografije svih novinara koji su je ikada intervjuisali.

Studirala je književnost i voli da čita, a omiljeni pisci su joj Viktor Igo, Oskar Vajld, Pol Oster. Uživa slušajući kompozicije Mocarta, Ravela i Šopena. Omiljeni film joj je „Do poslednjeg daha“.

Ime je dobila po holivudskoj glumici Odri Hepbern, pa ne čudi što ju je britanski časopis Vog 2009. proglasio za drugu najstilizovaniju ženu na svetu, i što se 2007. se našla na listi 100 najseksepilnjih žena na svetu magazina Empire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari