Nakon napada na kontrolore Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“, koji se desio u sredu, od strane putnika na liniji broj 3, ovo preduzeće smatra da je neophodno pokretanje šire društvene akcije, kako bi se suzbilo nasilje na ulicama Novog Sada.

– Napad na kontrole na liniji broj 3 četvrti je napad na zaposlene u JGSP „Novi Sad“ u poslednja tri meseca, a sedmi od početka godine. Krajem juna na liniji broj 6 verbalno i fizički (pesnicom u glavu) napadnut je kontrolor na dužnosti, koji je zamolio putnika da izađe iz autobusa, budući da nije imao plaćenu kartu za prevoz. U maju ove godine vozača na liniji broj 3 putnik je napao satarom, dok je krajem aprila uz pretnju nožem napadnut vozač autobusa na liniji 6. U oba slučaja od vozača su napadači tražili novac, a policija je odmah po pozivu izašla na lice mesta. Uz oštru osudu svih napada, smatramo da bi trebalo da bude pokrenuta šira društvena akcija kako bi se suzbilo narastajuće nasilje na ulicama naših gradova – kažu iz ovog preduzeća.

Kontrolori Ž. J. i M. M. napadnuti su od strane putnika prilikom kontrolisanja ispravnost karata na autobuskoj liniji broj 3. Kontrolorka M. M. je kod jednog putnika pronašala nevažeću markicu, pa mu je saopštila da će, u skladu sa propisima, zadržati kartu zbog zloupotrebe.

– Na moju izjavu da će mu karta biti zadržana, putnik je burno reagovao, nasrćući na mene. Uporno sam pokušavala da se udaljim od njega da bih mogla da mu ispišem opomenu, ali je on izašao za mnom, unosio mi se u lice, vikao, pretio i mahao rukama oko moje glave. U tom momentu je moj partner prišao i upitao da li imam problem, a kada je video šta se događa, pokušao je da me zaštiti tako što je stao ispred mene. Pošto je putnik nastavio da nasrće na nas, povlačeći se unazad izašli smo iz autobusa – navela je kontrolorka posle napada.

Međutim, putnik je nastavio da preti, pa je kontroloru Ž. J. rekao da „će ga polomiti kao šibicu“, te je u jednom momentu zamahnuo i udario ga u predelu oka. Pozvana je policija, a posle uviđaja kontrolor je odvezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari