Ukidanje intoniranja himni na početku utakmica nije umanjilo svečarski ambijent na rukometnom turniru u Londonu. Mečevi četvrtfinala u sredu biće pravi praznik za oči, ali i stres za srce navijača preostalih osam reprezentacija koje će pokušati da prokrče put do polufinala. Najlakši zadatak imaće reprezentacija Hrvatske protiv, za rejting „kockastih“, slabašnog Tunisa.

Island će morati da bude oprezan u duelu sa Mađarskom, koja je u direktnom okršaju sa Srbijom poslala adute Veselina Vukovića pre planiranog na godišnji odmor. Derbi četvrtfinala svakako će biti mečevi između Francuske i Španije, odnosno Švedske i Danske.

Francuzi kao zvanični olimpijski šampioni, popravili su igru i pristup u odnosu na poslednji Evropski šampionat u Srbiji, međutim i dalje njihov napad ne obiluje smišljenim i brzim akcijama. Island ih je savladao u grupnoj fazi i direktno prosledio Špancima u četvrtfinalu, koji su dovoljno sposobni da ih iznenade.

Duel između Švedske i Danske biće susret gotovo istih rukometnih filozofija. Brza igra sa dosta kontranapada odlikovaće komšije. Krilo Švedske Niklas Ekberg drugi je strelac turnira, a njegov kolega iz Danske Andres Egert četvrti. Detalji i raspoloženje golmana Sjostranda iz Švedske, odnosno Landina, čuvara mreže selekcije Danske, odlučiće pobednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari