Nezadovoljni nastavnici tehničkog

Lapčević: U osnovnim školama ne postoje tehnički uslovi za nastavu informatike
Povodom predloga da informatika bude obavezan predmet u višim razredima osnovne škole

Ostavite komentar


  1. Ocigledno da grupa finansijski zainteresovanih oko Snezane Markovic pokusava po svaku cenu na mala vrata uvoditi ove tkzv. promene kojima je svrha uposljavanje kadrova sa Megafrenda i Singiduduka u drzavne skole , kao i nabavka racunara , legalnih softvera od Mikrosofta koji ceo ovaj cirkus i finansira.Tragicno je sto ti ljudi cak i ne razlikuju primenu informatickih tehnologija od informatike a same sebe proglasavaju kompetentnim za oblasti o kojima ama bas niste ne znaju jer to i nisu studirali.Ovo je skandalozan pokusaj da se izbegne javna rasprava na nacin da se profesori fizicki onemoguce da odgovore na ovce gluposti tako da se nesto proglasava za strucni skup pa kako kaze Snezana Markovic doktori nauka sa tehnickih fakulteta BU nisu dovoljno kompetentni da raspravljaju o nastavi tehnike a ona jeste iako o tome nema pojma . Pokusaj da se javna rasprava proglasi za strucni skup verbalnom gimnastikom Snezane Markovic naravno nije naisao da odobravanje nikoga pristojnog pa je pomenuta dala objasnjenje dostojno Nusica o tome zasto ne treba dozvoliti da profesori tehnike nesto kazu o nastavi tehnike….NEMA POTREBE DA JAVNOST PRISUSTVUJE JAVNOJ RASPRAVI….
    Ostaje samo da se vidi da li vrh SNS i sam Vucic stoje iza ovog kriminala ili je to pokusaj odlazece garniture da ostvare ono sto su finansijerima obecali

  2. Po njima je bitnije da deca u Srbiji znaju kako da graviraju šperploču od informatičke pismenosti. Vidim neki „tehničar“ bi u komentarima da pominje informatičke fakultete i političku pripadnost, samo da ne ostanu bez nekog časa. Kako vas bre nije sramota?

  3. Nastavnici TIO imaju puno pravo da budu nezadovoljni jer 90 odsto njih i ne zna da ukljuci racunar. Radim u skoli, pa odlicno znam kakva je situacija. 2007. su dobili informaticke sadrzaje u sklopu svog predmeta i tada se niko nije bunio zbog toga.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.