Otvoren park znanja u Nišu uz podršku NIS-a 1

U okviru programa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS podržala je izgradnju Parka znanja u Nišu čiji je osnovni cilj promocija prirodnih nauka među učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i svim građanima Niša.

Park je smešten u okviru Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, gde su postavljeni nastavni objekti poput „Paskalovog trona“ (fakirova stolica), “Arhimedove beležnice“, „Magnetnog tunela“ i „Galilejevog klatna“. Ove instalacije biće korišćene za organizovanje javnih časova za decu i učenike niških predškolskih ustanova i škola.

Izgradnjom „Parka znanja“ nastavnici će imati mogućnost da časove prirodnih nauka drže na zanimljiv i kreativan način, dok će se učenici kroz praktične zadatke i demonstraciju upoznavati sa prirodnim pojavama. Ovaj prostor za učenje dostupan je i svim zainteresovanim građanima koji kroz igru mogu da usvajaju nova znanja.

Svečanom otvaranju „Parka znanja u Nišu“ prisustvovali su predstavnici kompanije NIS, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici grada Niša, rukovodstvo Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, kao i predstavnici Centra za promociju nauke.

Kao kompanija čije je strateško opredeljenje ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ sa ciljem da promoviše nauku i podstakne razvoj novih dostignuća u ovoj oblasti. Podrškom razvoju mladih generacija, u skladu sa sloganom „Budućnost na delu“, NIS nastoji da poboljša uslove života lokalnih zajednica u kojima kompanija posluje.

NIS je prva kompanija u Srbiji koja je za svoj doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja dobila prestižnu „Svetosavsku nagradu“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari