Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Milan Đukić, zajedno sa načelnicom resorne uprave Verom Grkavac, posetio je Centar za rehabilitaciju zavisnika „Zemlja živih“ u Čeneju. Centar radi od 2006. godine, a trenutno ima oko sto štićenika koji prolaze program odvikavanja od zavisnosti koji traje trideset meseci.


– Grad Novi Sad preko svoje Uprave za socijalnu i dečju zaštitu i Uprave za zdravstvo podržava projekat „Zemlja živih“ i daje punu podršku svim komunama čiji rad smatra izuzetnim i društveno važnim. Komune su javne i one rade u skladu sa zakonom i standardima, njihov rad je javan i moguće ga je proveriti u svakom momentu, a takođe ih posećuju priznate domaće i međunarodne institucije. Grad u skladu sa Akcionim planom za borbu protiv narkomanije učestvuje u izgradnji i stvaranju civilne komune, i svi oni koji imaju iskustva u radu u ovoj oblasti dobrodošli su da pomognu i pokažu kako se bez predrasuda i bez obzira na sve razlike može pomoći čoveku – rekao je tom prilikom Milan Đukić.

Prema rečima Njegovog preosveštenstva episkopa jegarskog gospodina Porfirija, ljudi koji su uključeni u projekat „Zemlja živih“ dolaze potpuno dobrovoljno i jedini metod koji se primenjuje u pokušaju da se pomogne mladima koji imaju probleme sa drogom, jeste ljubav u sprezi sa slobodom, te kako je ocenio, nema ničeg sličnog sa događajima koji su bacili tamnu senku na ovakav vid zajednica.

Nakon obilaska ovog centra gradski čelnici su posetili Rehabilitacioni centar „Raskršće“ u Čeneju i Centar „Duga“, koji se nalazi u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari