Politika puni Ustavni sud

* Hadžiomerović: Odsustvo šire rasprave o biografijama kandidata za sudije urušava Ustavnog suda * Milosavljević: Strukovna udruženja i civilni sektor bi trebalo da se izjasne o kandidatima 
Stručnjaci saglasni da je postupak izbora sudija USS-a nedovoljno regulisan

Ostavite komentar


  1. Kada je Tadic pre 9. godina predlagao te sudije onda vam nije smetalo sto su u tom trenutku bili politicki aktivni? Nego ajde sada samo da nagadjamo za ove ljude, jesu bili nekad ili nisu, zar nije malo jadno gospodo?

  2. Da je T.J. samo malo pročeprkao po prošlim izborima sudija Ustavnog suda kada je valst bila sadašnja opozicija shvatio bi da su oni birali zvaničnom skupštinskom odlukom sudije po partijskom ključu.

  3. Da opozicija nije opozicija već vlast isto bi bilo, samo ne verujem da bi članak bio napisan i postojao.

  4. Ako i ima politike u izboru sudija Ustavnog suda Srbije to treba zahvaliti odluci vladajuće koalicije 2oo7 godine koja je donela skupštinski zaključak o podeli sudijskih funkcija po partijskom ključu.

  5. Da opozicija nije opozicija već vlast isto bi bilo, samo ne verujem da bi članak bio napisan i postojao.

  6. Da je T.J. samo malo pročeprkao po prošlim izborima sudija Ustavnog suda kada je valst bila sadašnja opozicija shvatio bi da su oni birali zvaničnom skupštinskom odlukom sudije po partijskom ključu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.