U poslednjih nekoliko dana u Liberalno-demokratsku partiju u Nišu prešlo je 259 članova pokreta „Zajedno za Srbiju“ Dušana Petrovića, među kojima je većina u taj pokret prethodno prešla iz DS, saopšteno je juče u niškom LDP-u.

– Niko od tih bivših članova DS koji su ovih dana prešli u LDP nema nijednu mrlju, niti naznaku korumpiranosti. Oni možda nisu politički bili na najvažnijim funkcijama, ali su svojevremeno bili najvredniji deo DS u Nišu i nosili i sprovodili politiku među svojim komšijama – rekao je menadžer Gradskog odbora LDP Srđan Pešić, podsetivši da je nedavno i stotinak članova DS iz Leskovca prešlo u LDP.

I niški LDP je, međutim, pre godinu dana pogodio „rasap“. Tada je 11 funkcionera te stranke sa republičkog i lokalnog nivoa podnelo ostavke i izašlo iz članstva u znak protesta zbog nedemokratskog i netransparentnog rukovođenja strankom, za koje su optužili Čedomira Jovanovića, kao i dugogodišnje marginalizacije niškog odbora. Oni i deo članstva LDP formirali su pokret „Niška priča“, koji ima odborničku grupu u Skupštini grada.

U aprilu ove godine ozbiljnije se osulo i članstvo DS. Bivši potpredsednik Gradskog odbora DS Slaviša Dinić, koji je bio i predsednik niške gradske opštine Pantelej, osnovao je Udruženje građana „Koalicija za Niš„, koje su činili uglavnom bivši članovi DS, i koje takođe ima odborničku grupu u Skupštini grada, a nedavno je zaključilo ugovor o saradnji sa vladajućom SPS. Tada je saopšteno da je DS dnevno napuštalo i po 60 članova.

U LDP i DS ocenjivali su da ih masovniji izlasci i „preletanja“ članstva nisu oslabili, već doprineli unutrašnjem stranačkom „čišćenju“ i jačanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari