Skrozza: Roditeljima da se omogući da odrede staratelje dece

Ostavite komentar


  1. naravno da se pri izboru staratelja prvo traži bliska, srodna, poznata, osoba. Tako se radi svuda, to je i pravilo i princip i način rada. Da ne spominjem zdrav razum. Ova žena je stvarno preterala, rekla bih da ne poznaje temu , nego da na osnovu trenutnih aktualnih socijalnih tema u društvu sebi dozvoljava da bude "stručnjak". Pitam se dokle ćemo ovako, tužno je. Zaposlena sam u sistemu socijalne zaštite, najviše radim sa decom i na žalost deca u domovima nemaju najčešće baš nikoga ko želi da se brine o njima. Kada vidite da je detetu staratelj radnik Centra, znate da je napušteno od svih i da u blizini ne postoji osoba koja bi umela da vodi brigu o njemu. Ne shvatate težinu i dubinu ove priče. Ne pomažete. A stručne ljude nikad niko ne pita šta treba, jer se svi drugi smatraju većim stručnjacima. "retko ko je umetnik ali jebeno su svi kritičari"

  2. Apsolutno se slazem sa ovim predlogom. Ja to nisam mogla da uradim, vec kako su mi divni ljudi iz Centra za socijalni rad objasnili: bez obzira sto sam razvedena i sto sam na osnovu sudske odluke staratelj svom detetu, vlasnik mog deteta je Centar za socijalni rad!!!! Nisam mogla to da promenim ni u slucaju da mi se nesto desi! A taj Centar nije ni znao kako izgleda moje dete, niti gde zivi nista pod milim bogom za 18 godina nisu uradili za moje dete!!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.