Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu danas je zajedno sa Pokrajinskim zavodom za sport realizovao projekat „Sportski dan sa novinarima“ na Letenci. U sportskom odmeravanju snaga pored predstavnika organa uprave, učestvovali su i predstavnici JP „Nacionalni park Fruška gora“, kao i sportski novinari.


Resorni sekretar za sport i omladinu Modest Dulić ovom prilikom pozdravio je učesnike – takmičare, gde je uz nekoliko rečenica apostrofirao aktivnosti sekretarijata za sport i omladinu u proteklih godinu dana.

– S obzirom na to da je ovo drugi put za redom, da se ova manifestacija posvećena predstavnicima medija, održava na Letenci, imam potrebu da sumiram rad i rezultate rada u proteklom periodu – istakao je Dulić. Najviše pažnje posvetili smo saradnji sa granskim savezima Sportskog saveza Vojvodine, kojih ima 50, a za njih je izdvojeno 48 miliona dinara, kako za kupovinu opreme, edukaciju sekretara saveza, tako i za takmičenja. Kada je reč o edukaciji, potrebno je naglasiti da se tu posebna pažnja usmerila ka informatičkom opismenjavanju, kao i o edukaciji sekretara, koji su prošli seminare vezane za pisanje projekata i aplikacije u fondovima Evropske unije. Tokom prethodnih godina ostvarena je dobra saradnja sa Olimpijskim komitetom Srbije, sa ciljem da Vojvodina „prepozna“ olimpijske talente i samim tim ih podrži u njihovim ambicijama – rekao je Modest Dulić.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu posebnu pažnju posvetio je i projektu „100 trenera“, koji će se stručno osposobljavati i pripremati za rad sa decom. Jedan od zadataka sekretarijata je i sportsko infrastrukturno opremanje, gde je u pokrajinskom budžetu izdvojeno malo sredstava, ali u saradnji sa lokalnom samoupravom, tokom prošle godine obnovljeno je preko 100 školskih sala, a do kraja ove godine u planu je da se uloži još 80 miliona dinara u one objekte, koji su prioritetni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari