Ana Brnabić sa ministarkom nemačke pokrajine Hesen razgovarala o saradnji 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu s ministarkom za evropske i savezne poslove nemačke pokrajine Hesen Lucijom Putrih, saopšteno je iz premijerkinog kabineta.

Kako se navodi, Brnabić je naglasila da su odnosi Srbije s pokrajinom Hesen na visokom nivou i da posebno ceni značajnu privrednu razmenu dve strane.

Ona je podsetila i da Hesen spada u vodeće ekonomske partnere Srbije među nemačkim pokrajinama.

Kao veliki podsticaj međusobnoj saradnji, premijerka Brnabić istakla Zajedničku izjavu o namerama za saradnju pokrajinskih vlada Vojvodine i Hesena, potpisanu 2019. godine. Kao buduća članica EU, Srbija prepoznaje celiki značaj saradnje sa evropskim regionima, dodala je Brnabić.

Premijarka je ujedno podvukla značaj Savezne Republike Nemačke kao izuzetno važnog privrednog i političkog partnera Srbije, ističući tom prilikom da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje u ostalim oblastima – farmaciji, energetici, auto industriji, kao i saradnji u oblasti nauke i obrazovanja.

Ministarka Putrih je izrazila opredeljenje pokrajine Hesen da nastavi da produbljuje odnose sa Srbijom i AP Vojvodinom, kao i da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, poslanici u parlamentu Hesena iz poslaničkih grupa CDU, LDP i AFD, kao i predstavnici Ministarstva ekologije Hesena i preduzeća Hessen Trade and Investment.

Brnabić je naglasila da su odnosi Srbije s Hesenom na visokom nivou i da posebno ceni značajnu privrednu razmenu dve strane. Premijerka je podsetila da Hesen spada u vodeće ekonomske partnere Srbije među nemačkim pokrajinama.

Kao veliki podsticaj međusobnoj saradnji, ona je istakla Zajedničku izjavu o namerama za saradnju između pokrajinskih vlada Vojvodine i Hesena, potpisanu 2019. godine. Kao buduća članica EU, Srbija prepoznaje celiki značaj saradnje sa evropskim regionima, dodala je Brnabić.

Premijarka je ujedno podvukla značaj Nemačke kao izuzetno važnog privrednog i političkog partnera Srbije, ističući da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje u ostalim oblastima – farmaciji, energetici, auto industriji, kao i saradnji u oblasti nauke i obrazovanja.

Ministarka Putrih je izrazila opredeljenje pokrajine Hesen da nastavi da produbljuje odnose sa Srbijom i AP Vojvodinom, kao i da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari