Đurić sa predstavnicima Srba o Trepči

Ostavite komentar


  1. Mora se zauzeti jedan stav i ostati dosledan sve dok se dogovorom ne postigne realno rešenje.

  2. Saradnja sa nasim predstavnicima u pokrajinskim vlastima i parlamentu u Pristini mora biti cvrsta .

  3. Na danasnjem sastanku Marka Djurica sa Srbima sa KIM je dogovoren nastavak redovnih konsultacija u cilju sinhronizovanog, jedinstvenog delovanja, u borbi za ostvarivanje interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

  4. Jedini nacin da se zastite nasi interesi je prava diplomatska i pravna aktivnost u odbrani prava na svojinu.

  5. Moramo tragati za najboljim mogućim rešenjem, Srbija nikada neće dozvoliti da se naš narod na KiM bude prešušten sam sebi.

  6. Verujem da im ova otimacina nece uspeti i da ce Srbi biti jedinstveni u ovoj situaciji.

  7. Gospodin Đurić pokazuje samo koliko mu je stalo do naše južne pokrajne i do našeg naroda, svim silama se trudi i bori za KiM.

  8. Bez podrska Srbije nasi ljudi na Kosmetu ce vrlo brzo nestati i napustiti to podrucje. Drago mi je da se drzava stala u zastitu nasih interesa u juznoj pokrajni.

  9. Oooo, pa šta to radi "moj Marko"??? Moj Marko tj Vučićev Marko, džabe ti sastanci! Ti li si tražio arbitražu pa ti rekli da bi to značilo da priznaješ Kosovo kao nezavisno??? Moj Marko, zna se šta se radi kad si "moj", zato nemoj da iskačeš iz zadatog okvira.

  10. Mi imamo jasan stav po pitanju ove situacije, a to je da nećemo dozvoliti da neko na tako bezobrazan i bahat način uzima srpsku imovinu.

  11. Saznadosmo iz članka ko je bio na sastanku, šta je dogovoreno, sa kojim ciljem, šta treba dalje raditi, koji su ciljevi …. Sve saznadosmo. Samo nije rečeno gde je sastanak održan. Je li Đurić otišao na Kosovo? Jesu li Srbi sa Kosova došli u "užu Srbiju" da razgovaraju? Ne samo u Danasu, nego ni u drugim sredstvima informisanja. Tako reći-održao se satanak!

  12. Mi smo uvek za miran razgovor kojim se može pronaći rešenje za ovaj problem, ali Priština očigledno ne deli to isto mišljenje sa nama, tako da ćemo sigurno preduzimati i pravne mere da bismo zaštitili svoju imovinu i na taj način zaštitili i naš narod.

  13. Samo dobro osmišljenom zajedničkom akcijom Srbije i srpskih predstavnika u privremenim institucijama samouprave u Prištini mogu se zaštiti naši nacionalni interesi.

  14. Zajednička ocena je da se mora nastaviti sa radom i proizvodnjom jer u protivnom priština bi postigla cilj da zaustavi zdravi deo rudnika.Pojačan oprez i pomoć srbije u narednom periodu održaće stanje dobrim .

  15. Srbi sa Kosova najbolje poznaju situaciju u Trepci i sasvim je u redu sto Djuric sa njima razgovara u cilju pronalazenja najboljeg resenja za sve.

  16. Uz dobru saradnju sa nasim ljudima na Kosovu uspesno cemo prevazici problem oko Trepce.

  17. Treba biti spreman na svakakve provokacije Prištine, nije nerealno da Rosu pokuša preuzeti nasilno rudnik Trepča.

  18. Treba biti spreman an sve što može da se desi Srbima na KIM, pogroma i nasilnog preuzimanja Trepče, telekomunikacija i elektroprivrednih objekata na Severu KIM.

  19. Podrška nnaše vlade Srbima na Kosovu nikada nije manjkala. I dalje treba nastaviti sa tom praksom.

  20. Slazem se sa NIkolom Nikolicem – sve rekose samo ne rekose gde je bio sastanak.
    Po namestaju, reko bih da je to bilo u bivsoj zgradi SIV-a, ne znam kako se sada zove. lepo je o Kosovu raspravljati sa udaljenosti od 400-500km. U pauzi, svi ovi osim DJurica, mogu da kaparisu, ako vec nisu, neki stan u Bgd-u.

  21. Treba biti spreman an sve što može da se desi Srbima na KIM, pogroma i nasilnog preuzimanja Trepče, telekomunikacija i elektroprivrednih objekata na Severu KIM.

  22. Treba biti spreman na svakakve provokacije Prištine, nije nerealno da Rosu pokuša preuzeti nasilno rudnik Trepča.

  23. Srbija je zauzela stav i jasno stavila do znanja Albancima da od njihovog pokušaja otimanja Trepče nema ništa.

  24. Mi moramo imati zajednički stav kada je Trepča u pitanju,a taj stav sigurno treba da bude da se ne sme nikome dozvoliti da nam otima imovinu.

  25. Mi imamo svoj stav i u tome ćemo istrajati do kraja, jer sve je na našoj strani kad je Trepča u pitanju.

  26. Sve bi ovo moglo da se reši mirnim razgovorom, ali Priština se i dalje pravi pametna, samo će bezveze naneti štetu mnogima ne samo nama, a ništa dobiti neće.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.