Sagovornici Danasa o SNS promo spotovima: Ne može se video klipovima napuniti prazan novčanik građana 1Foto: (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Srpska napredna stranka započela je kampanju na društvenim mrežama, uz spotove u kojima se prikazuju infrastrukturni projekti uz poruku da je “rezultat primaran”, u kome se smenjuju kadrovi vozova, autoputeva, Kule Beograd, Hrama Svetog Save, kao i Savskog trga, sa spomenikom Stefanu Nemanji.

U drugom spotu, čuje se glas čelnika SNS-a i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji govori “mi držimo javni dug striktno pod kontrolom, ispod 60 posto”, kao i da je to jedina mera i jedina stvar koja ceo svet zanima.

– Kada sam postao predsednik vlade bilo je 79 posto u odnosu na BPD. Danas je 57,1. Inflacija će biti na nivou od 4 posto i to će biti jedna od najnižih inflacija u celoj Evropi, niža čak i od Nemačke, verovali ili ne. To je sigurnost naših javnih finansija, to je čvrst dinar, stabilan dinar. Ne menja se kurs prema evru već deset godina. Nikada to Srbija nije imala u svojoj istoriji – govori predsednik, dok se smenjuju kadrovi sa njegovog gostovanja na Radio-televiziji Srbije, grafikoni sa statističkim podacima, kao i scene mladih ljudi koji kupuju u marketima.

Prema rečima prvog čoveka Nove stranke Arisa Movsesijana, u bajke Aleksandra Vučića niko više ne veruje. On dodaje da nijedan spot ne može da promeni svakodnevnu sliku povećanja cena osnovnih potrepština, koje dostižu i prestižu evropske cene.

– Ne može se video klipovima napuniti prazan novčanik građana Srbije. Dok novčanici građana „mršave“, dotle se režimlijama prihodi povećavaju bez kontrole javnosti. Najbolja slika ovog režima je otvaranje auto-puta Miloš Veliki. U prvim redovima je predstavljen asortiman najskuplje firmirane odeće, dok se iza tih potrošačkih kreatura, narod doveden za sitne pare raduje preskupo plaćenom auto-putu. Nije sve u asfaltu, nešto je i u markicama na odeći naprednjaka – smatra Movsesijan.

Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, kaže da mu je žao što je režiser prvog spota u okviru snimka auto puta propustio da prikaže i naplatnu rampu u Doljevcu na kojoj je pre tačno tri godine stradala Stanika Gligorijević. Kako navodi, pored snimka vojne opreme nema snimka helikoptera Omera Mehića i snimka razgovora sa kontrolom letenja.

– Uskoro će se ti snimci ipak pojaviti. Žao mi je što u drugom spotu koji govori o nekakvoj imaginarnoj stabilnosti javnog duga nisu prikazani požar u Kolubari i Obrenovcu. Sećam se Srbije kakvu je prošli put ostavio Vučić. Bez struje, puteva i mostova, sa bonovima za benzin, zejtin i šećer i vidim da je ponovo na tom slepom koloseku i to nikakva Gebelsovska propaganda ne može da negira. Za pripadnike napredne mafijaške organizacije najbolje bi bilo da su obnavljali zatvore a ne da su gradili najskuplje autoputeve u galaksiji – poručuje Milivoje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari