Lezbejka u Vladi (ne)će doprineti poštovanju LGBT zajednice

*Dragan Marković Palma: Ako su stručni, neka vode resore, ali nikada nećemo podržati gej brakove i gej paradu
Goran Miletić, član Organizacionog odbora Parade ponosa, najavljuje razgovore sa vrhom države o toj manifestaciji početkom septembra

Ostavite komentar


  1. Naravno da neće doprineti. Od njene seksualne orijentacije samo je napravljen senzacionalistički cirkus i već vidim tabloide i ostalo žutilo koji zadovoljno trljaju ruke za svaki njen (eventualni) budući kiks za vreme ministrovanja.
    Daleko smo mi od dana kada će biti izabrana ili izabran neko od gej ili lezbejske populacije, a da to ne bude neka posebna vest, gde će na deo teksta o privatnom životu u kom bi pisalo da "ona živi sa svojom partnerkom" ili "on živi sa svojim partnerom", javnost reći – ok, svejedno je ko koga voli i sa kim živi. E, ako ikada dođe taj dan, moći ćemo da kažemo da smo tolerantno društvo.

  2. Ovo je ogroman napredak za srpsko društvo, ogroman, i nikako ne mogu podržati stav Gorana Miletića. Mislim da je on jedna sujetna osoba koja bi volela da se sve zasluge za poboljšanje položaja LGBT osoba povežu sa paradom ponosa, naravno zbog lične koristi. Anina stručnost i posvećenost radu će poboljšati sliku o LGBT osobama koliko neće ni sto parada ponosa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.