Miloš Jovanović: Vučić vodi izdajničku politiku, nalazimo se na pragu strašnog nacionalnog poniženja 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović rekao je danas da predsednik Aleksandar Vučić vodi izdajničku politiku i da Srbija po prvi put u istoriji odustaje od odbrane Kosova, čime „odustaje od sebe“.

Jovanović je na Glavnom odboru Nove DSS ocenio da se Srbija nalazi na pragu strašnog nacionalnog poniženja, događaja koji će imati dalekosežne i pogubne posledice u bliskoj budućnosti, ako se ne preokrene.

Tokom zatvorenog dela sednice Glavnog odbora Nove DSS će se glasati za deklaraciju o Kosovu i kosovskoj politici Vučića i predsednice vlade Ane Brnabić, najavio je Jovanović.

U deklaraciji se navodi da je kosovska politika vođena od 2008. godine doživela slom i da vodi ka priznanju secesije Kosova.

Dodaje se da su francusko-nemački sporazum i njegov aneks „Sporazum iz Ohrida“ apsolutno i nedvosmisleno protivustavnog i antidržavnog karaktera.

Prihvatanje tih sporazuma povlači krivično-pravnu odgovornost funkcionera koji su ih potpisali, rekao je Jovanović.

U deklaraciji Nove DSS se navodi da Srbija mora proglasiti okupaciju dela državne teritorije dok svi relevantni međunarodni činioci ne budu uvažavali Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, kojom se štiti teritorijalna celovitost Srbije i predviđa povratak srpskih snaga bezbednosti na Kosovo.

Ukidanje srpskih registarskih tablica i dinara na Kosovu su samo nanoviji u dugom nizu događaja i mera kojima se Srbija godinama povlačila sa Kosova, izjavio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari