Nikitin predao pisma zvaničnicima Srbije: Zaustavite pritisak na ruske antiratne aktiviste 1Foto: Printscreen/N1

Članovi nevladinog Ruskog demokratskog društva, na čelu s Pjotrom Nikitinom, predali su danas na pisarnici Vlade Srbije pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću i direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu.

Nikitin je rekao da od predsednika i premijerke traže da preduzmu mere za suzbijanje pritisaka na ruske antiratne aktiviste.

Dodao je da je Društvo dobilo podršku niza ruskih antoratnih i humanitarnih organizacija koje slobodno funkcionišu širom Evrope, poslanika, pravnika, intelektualacai aktivista.

„Takođe, tražimo od svih kojima smo predali pisma da nam kažu koje od naših aktivnosti su usmerene protiv bezbednosti Srbije, pošto su to naveli kao razlog kada su mene držali na beogradskom aerodromu 40 sati i nisu me puštali u zemlju, ali i kada su odbili da produže dozvolu boravka Vladimiru Volohonskom, takođe članu Ruskog demokratskog društva i antiratnom aktivisti“, ukazao je Nikitin.

Nikitin je pitao da li su to aktivnosti organizovanja bespatnog kursa srpskog jezika za Ruse u Srbiji, ili akcija prikupljanja i dobrovoljnog davanja krvi za nastradale u dva stravična zločina u Beogradu i okolini početkom maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari