POKS: U Crnoj Gori se nastavlja antisrpska politika Mila Đukanovića 1Foto FoNet Ana Paunković

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) ocenio je danas da izbacivanje političkih predstavnika Srba iz sastava buduće Vlade Crne Gore „predstavlja nastavak antisrpske politike Mila Đukanovića“.

„Ukoliko za srpske partije nema mesta čak ni u sporednim ministarstvima u Vladi Crne Gore, samo zbog tog što su Srbi, to je jasna poruka i za državu Srbiju koja mora preispitati svoju politiku prema svom susedu“, naveo je predsednik POКS-a Vojislav Mihailović u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je „besmisleno govoriti o tome da su u Crnoj Gori Srbi nacionalna manjina, je bi to onda bio i Njegoš i Sveti Petar Cetinjski, ali ih tako tretira vlast“.

„Svuda u Evropi pripadnici manjina su deo vlasti. Takva praksa je oduvek u Srbiji, ali i drugim zemljama, čak i u Hrvatskoj gde Srba gotovo da više i nema, ali ne i u Crnoj Gori gde ih ima više od trećine. Srbi su dali presudan doprinos u borbi protiv diktature Mila Đukanovića i oslobađanju Crne Gore iz njegovih kandži, a za uzvrat su dobili izbacivanje iz nove Vlade Crne Gore. Srbija mora i treba da voli Crnu Goru Njegoša i mitropolita Amfilohija, a prema Brozovim, Đukanovićevim i izdancima Sekule Drljevića da zauzme oštru distancu i promeni politiku“, dodao je Mihailović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari