Radomir Lazović o izveštaju EU obaveštajaca: Ne znam da li je izveštaj autentičan, ali Đilas je promenio retoriku 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

“Ukoliko smatra da je to ispravan put, Dragan Đilas ima svo pravo da sarađuje sa Aleksandrom Vučićem, ali onda neka to otvoreno kaže građanima i glasačima. Ne znam u kojoj meri su navodi ove tajne službe EU istiniti, ali ono što su činjenice jeste da je očigledna velika promena ponašanja obojice aktera nakon sastanka u četiri oka koji su održali”, kaže za Danas Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Lazović podseća da nakon sastanka sa Vučićem koji se desio iza zatvorenih vrata i o kom su se izjasnili njegovi koalicioni partneri kao vrlo štetnom, Đilas je potpuno promenio retoriku kada govori o Vučiću, a i Vučić o njemu.

“Za Đilasa odjednom Vučić nije više kriminalac nego „predsednik kog je izabrala velika većina građana“. Odjednom se od Vučića koji je oteo sve naše institucije očekuje da vrati demokratiju u svom drugom mandatu i da smanji tenzije koje je sve vreme izazivao. Odjednom se najavljuje da će SSP podržati predloge koji dolaze od strane vlasti. Đilas priča o metrou i pohvaljuje što je predsednik odlučio da se promeni trasa metroa. Umesto da osudi to što se Vučić uopšte meša u metro, nije on tu da crta trase metroa”, ističe sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, Ne davimo Beograd misli da je svaka saradnja sa Srpskom naprednom strankom štetna i da ona omogućava ostanak na vlasti ljudima koji su direktno povezani sa organizovanim kriminalom, koji su uništili naše institucije i devastirali srpsko društvo.

Evropske obaveštajne službe izradile su analizu u kojoj se ocenjuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da preduzme korake na domaćoj i međunarodnoj sceni kako bi odložio svoj raskid s Rusijom, uz nastavak pridobijanja ustupaka Zapada.

U dokumentu u koji je RSE imala uvid analizira se odnos Vučića sa SPC ali i uloga predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa na politčkoj sceni u Srbiji. U tekstu se navodi da je on „trojanski konj“ opozicije. Zbog toga je reagovala SSP koja je od nadležnih iz EU tražila potvrdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari