Vučić: Moraćemo na referendum

Ostavite komentar


  1. Rekao je Vucic i da ce odrzati najvazniji govor u svom zivotu kao i da to nece biti govor za aplauze. Ocekujmo dakle govor za prenerazenost. On ce narodu objasniti sta moze a sta ne.
    Ima li nameru da spomene da je to samo njegovo vidjenje i da Skupstina niti Vlada nisu pitani? Mozda ce objasniti ko mu je eksplicitno dao mandat da pregovara sa Tacijem? Mozda ce objasniti ko je i kada uveo diktaturu suspendujuci Ustav i Zakone? Mozda ce pokazati nalaz psihijatra da je uracunljiv? Svasta se ovih dana moze kupiti doktorska i master diploma, pa sto ne bi i nalaz psihijatra. Ako neko protivno tvrdnji rezolucije 1244 UN, Ustava, Zakona, 80% gradjana, protivno argumentaciji SPC, SANU, profesora Univerziteta i doktora nauka tvrdi suprotno (na primer da je Napoleon, Cezar ili TITO ili da KIM nije deo Srbije) onda to zaista trazi psihijatrijsko vestacenje.

  2. Sve je to lepo o takvom kupnom pitanju da narod odluci,ali ti ces Vucicu sve uraditi da svojim medijima dovoljno i na vreme da operes mozak svakom Srbinu da glasa kako ti zelis.A sto se tice odgovornosti za situaciju na Kosovu odgovorni ste i vi Vucicu i prethodna vlast.Jer to je uvek tako kada postanete Predsednici Srbije vi vise ne pitate nikog nista jer ste vi svevisnji neprikosloveni vladari koji ste bezgresni.A to sto kazete da Srbija nece dobiti vise za 5,10 ili 50 godina,pa naravno da nece da dobije kad vi sada prodate Kosovo,sada kada vise nijedna zemlja ne prizna Kosovo,neke zemlje povlace priznanja Kosova,sada kada su zapadne zemlje shvatile da Kosovo nemoze u UN bez pristanka Srbije i njenih prijatelja.Razumem vas jer morate da pozurite jer Mogerini istice mandat, barem da ima da kaze nesto da je uradila u vezi Kosova neki rerzultat za nju,a dali je to dobro za Srbe na Kosovu,pa ko njih pita za bilo sta.Svi predsednici opstina Kosovu sa srpskom vecinom oni vam daju podrsku ,naravno jer su svi clanovi SNS-a.Bog nek je na pomoc Srbima na Kosovu.

    1. Ako ovaj šizofreničar može da opere mozak svakom Srbinu, onda nešto ne valja u zemlji Danskoj, pardon Srbiji.

      1. Poštovani Gargamele, vaš komentar je veoma uvredljiv, ali ne za izvesnig šizofreničara nego za dva i po miliona pripadnika naroda najstarijeg kojima nije opran mozak jer ne poseduju taj vitalni organ, mada uspešno vladaju „teknikom“, te se bune kad pročitaju bila šta što nije po volji njihovoj beslovesniosti.

      2. Ja sam samo citirao rečenicu iz Zoranovog komentara, nisam stavio znakove navoda ,pa ispada da sam ja to rekao.

  3. Je li? Neki ćete da morate, neki ćemo bogami da vas ostavimo da pokusate u slast sve što ste u***li. Referendum okači sebi oko guše i slikaj se s njim, kako kažeš, ‘hrabro, 2 sata pred kamerom’. Niko nas nije pitao kad su se krale plate i penzije, kad su se lopatama ubacivale botine u JP, kad su se delile fotelje taze diplomiranim retardima, kad se glodao budžet za lične ćefove i promocije, kad se vucaralo po Briselu i potpisivalo svašta nešto što ni sam bog ne zna – e kad je goli car zveknuo o duvar, sad bi referendum. Pa eto vam ga, na. A savete o disciplini i nameštanju kreveta u vojsci, poslednji bi trebalo da deli neko čije zaštićeno dete upražnjava uživancije o našem trošku skitarajući se po belosvetskim sportskim događajima u društvu kriminalnih bandi.

  4. Da, referendum u diktaturi, u medijskom mraku, u represiji i proganjanju. Prava demokratija. Vucicu tebe treba silom skinuti sa vlasti jer si izdajnik, vratiti drzavu u normalno stanje, vratiti drzavi sve sti ste pokrali i izneli odavde i onda vam suditi. Referenduma nece biti jer ce izbiti revolucija ako ga raspises. I to je tvoj kraj. I ti to znas.

    1. Ti onda prijatelju gledas samo PINK. Pa pusti ostale televizije, rokaju ga sa svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima! A tek novine da ne govorim! Zato nemoj pricati o mraku, diktaturi i represiji, jer nisi upravu. >tOliko

  5. Hajde da ponovim komentar koji sam napisao danaa na drugoj temi.
    Da bi referendum bio validan izlaznost mora biti 50% + 1. Ako se uzme u obzir da na izborima nije izlazilo vise od 55-56% ukoliko opozicija i SPC pozovu na bojkot on nece uspeti bez obzira kakvo pitanje bude, to pokazuju sva istrazivanja. E sad Vucici ima dve opcije. Da blefira svestan toga da referendum nece uspeti i posle kaze narodu „Ja sam izasao sa resenjem ali zahvaljuci Djilasu, Jeremicu, Obradovicu referendum nije prosao. Ako plate i penzije budu nize oni su odgovorni“. Druga opcija je masovna kradja sto takodje ne iskljucujem jer je pritisnut od strane zapada da resi pitanje nezavisnosti Kosova. Videcemo za koju ce se opciju odluciti, mislim da se i on sam necka i da ce odluku doneti u referendumskoj noci.
    A pitanje ce biti otprilike ovako:
    „Da li ste za kompromisno resenje za Albancima koje ce Srbiji omoguciti ulazak u EU i sam tim vece plate i penzije“

    1. @Miki Rudinski. Previše se uzdaš u SPC, ona je uvek uz aktuelnu vlast, setite se mitopolita crnogorsko-primorskog Anfilohija, da li je pokleo Mila i njegove doglavnike, kao i svoju pastvu, kada su se odvajali od Srbije, kako je reagovao kada su Cnogorci priznali R. Kosovo. Jer ako SPC i njeni metosi dobiju eksteritorijalnost po vatikanskom modelu proglasiće ga i za sveca. Zamislite samo, u mojoj Peći centar srpske crkve, gde stoluje svesrpski patrijarh a u bivšim republikama sve sami mitopoliti kojima niko pa ni vlasti CG i Makedonije ne mogu osporiti da nisu čelnici crnogorske odnosno makedonske pravoslavne crkve.

      1. Nema sta da se uzdam. Stav SPC je jasan nema podele i KIM je deo Srbije. Procitaj izjavu Irineja od pre neki dan sta je rekao i kome je bila upucena. Citaj malo, informise se. A Srbi imaju najvise poverenja u SPC, ako si Srbin to bi trebao da znas.

        1. Pa što onda ne sedi u Pećkoj patrijaršiji dole ako je baš siguran da je Kosovo još u Srbiji.Lako je iz beogradskih salona i hramova junačiti se i lagati narod.Pročitajte r1244 i kažite već jednom rešenje.I sam patrijarh kaže šta neće ali ne kaže šta hoće i šta može.

          1. Izdaja i predaja je najlakse resenje ali dzabe ja tebi da pricam kako to rade Grci na Kipru kad si ti bot, nemas mozak. Vodja misli za tebe. Grickaj taj sendvic i pisi telegrame podrske vodji sekete, to je tvoj smisao postajanja na ovoj planeti.

  6. Vučić se striktno pridržava pravila : Hiljadu puta izgovorena laž je istina ! To se, između ostalih, odnosi i na rečenicu : ZA SADAŠNJU SITUACIJU NA KOSOVU ODGOVORNA JE PRETHODNA VLAST ! Strani zvaničnici izjavljuju da je za tu situaciju kriva politika vladajuće koalicije u Srbiji devedesetih, kojoj je naravno pripadao i Vučić , ali to ne izjavljuju svaki dan kao Vučić svoju besmislenu izjavu , tako da ih on u potpunosti neutrališe ! Mora mu se priznati da je na naučnom nivou savladao sve tehnike ispiranja mozga i demagogije , verovatno proučavajući mnoge majstore tog zanata kroz istoriju , kao što su Staljin , Gebels , Mao Ce Tung, Pol-Pot, Kim il Sung…

  7. Nije tacno, NE TREBA nikakav referendum, postujte Ustav RS i rezoluciju UN 1244 – TACKA. Ko vam daje za pravo da pregovarate sa teroristima, postavili ste granice sa KiM i sada jos `pregovarate`da albanci uzmu i Presevsku dolinu. Pa ko je ovde lud. A rezultate tog referenduma ce biti namesteni kao i glasanje, da ne pominjem da nece izaci ni 20% glasaca na taj referendum a treba da bude preko 50% ZA da bi referendum uspeo!!! Vi krsite Ustav i zakon RS a za to se krivicno odgovara. Srbija je gora od banana drzave.

    1. Drzava Srbija nije banana drzava – ona uopste nije drzava. Drzava ima ustavni sud i ustav i zakone koji se postuju. Drzava ima policiju i vojsku koja garantuje red i mir kao i integritet i teritorijalni suverenitet. Srbija to nema te stoga i nije drzava. Srbijom vladaju dahije koji sprovode zulum. Turci su uzimali desetak a ovi sezdesetak,
      Turci su uzimali danak u krvi svakog desetog decaka pa su za 200 godina prikupili njih 200 000 (1000 godisnje). Vucic i njegove dahije teraju cele generacije, momke i devojke pa su tako za 6 godina oterali preko 500 000. E pa moze referendum ali da glasa cela dijaspora a ne kao do sada da ambasade cine sve da do glasanja ne dodje. Svaki Srbin ma gde bio da overi kod notara izjavu da li se odrice KIM. Kad su vec dobri da im Vucic otima dolare koje salju rodbini da prezivi Vucica onda su i dobri da kazu sta misle o izdaji Kosovskog zaveta.

  8. …….Vučić: Moraćemo na referendum…… Ne, ne, nećemo morati. Poznato je, naime, iz prošlosti, bliže i dalje istorije,…….da kad se ovdašnjoj populaciji nešto nameće nerezonski, silom i pod „moranjem“ onda je to osuđeno na propast u startu. Bilo i biće. Tu ni velika halabuka i propaganda ne vredi i ne pali. Vi predsedniče, siguran sam, u dubini duše znate da je (posebno) u sadašnjim uslovima i okolnostima jedna takva egzibicija nesprovodiva, samim tim i irelevantna bilo da je koja poenta ili pozadina iste. Da skratim, sve mi ovo liči na (metaforički rečeno) „plašenje mečke rešetom“! E, sad, na koju se „mečku“ misli? Videćemo uskoro.

  9. Mozemo mi u nedogled ovde komentarisati.Efekat toga je nista.Jer,poenta je u tome sto,izgleda vecina,naroda ne vidi da je najvece zlo koje se Srbiji desilo je zapravo,Vucic.Krivac nije on jer on i nije kompetentan,a nije kompetentan jer nije psihicki zdrav.Kriv je narod,kriv je i Tadic sto je po naredbi zapada i Nemacke pristao da prizna poraz od Tome Grobara koga je pobedio 2012 godine.Vucic ovde gleda da opere svoju proslost sto mu zasigurno nece uspeti.Bice tu dok ne uradi to sto je obecao a obecao je bas zbog toga da bi ibegao sto izbeci nece moci,a to je odgovornost za mnogo zla.Setimo se svega sta je taj psihopata radio u proslosti,pocev od onih,sto za jednog, pa preko Curuvije i jos puno toga.Sve u svemu,Srbija nikad nece uspeti da bude ozbiljna drzava sa ovakvima,to je 100% sigurno.Sve u svemu,do ovoga je doslo samo iz jednog jedinog razloga a to je da posle 5-og oktobra nije sprovedena lustracija.Lustracija nije sprovedena zbog Kostunice koji ce zasigurno odgovarati zbog toga.Trebalo bi mnogo vremena da napisem ovde sve cinjenice o ovim radikalima koji su uzurpirali vlast i napravili jednu veliku gomilu govana sa imenom SNS.Da li ce ovome doci kraj,to nimalo ne zavisi od srpskog naroda vec zna se od koga.Dotle,Srbistanci,uzivajte u vasem glibu i fekalijama koje nosi inicijale AV.

    1. Код Вас, Палмере, баш „Балкански шпијун“! Хајте онда да се организујемо да спасемо шта се спасти може, па ако нас се за Дан безбедности сете… Одмах јавите Ђури да блокира аеродром.

  10. jJa sam neuk covek pa mi mnoge stvari nisu jasne. Zasto se nama zuri da resimo kosovski problem (star skoro kao i Kosvo) na nacin da poklanjamo Albancima deo Srbije a Albancima se uopste ne zuri da taj poklon prime vec mu nalaze manu? A sto se tice obaveznog vojnog roka, nece zbog uvodjenja vojne obaveze odlaziti mladi iz zemlje. Oni to rade u kontinuitetu vec 30 godina, tako da se, u nedostatku mladih, ja prijavljujem da ponovo idem u vojsku jer se od 1979. mnogo toga promenilo, pa bih mogao da naucim kako se brani otadzbina na savremen nacin. Naravno ako do toga dodje.

  11. 6 God. Ste na vlasti I jos uvek kukate na predhodnu. PA niste juce dobili mandat. Sta je sa Briselskim sporazumom. Koje to potpisao? Jel to isto izdaja? Imali smo nase sudstvo, nasu policiju na granici, Kosovo nije imalo pozivni medjunarodni broj a to je sve zahvaljujuci vama predsednice.! Zato ne kukajte na predhodnike jer ste isti. Referendum ne, nema uslova za to. Nije po ustavu I ko ste vi da raspisujete, ako ste obecali mocnicima do zemlje – Dajte svoju dedovinu. Za kraj MARS sa vlasti

  12. A ko će to morati na referendum i kada i povodom čega.? I čija će to deca služiti vojsku, obaveznu, da bi naučila da spremaju krevate i bacaju đubre? Ma kakva vojska, dajte knjige, a ne zvona i praporce što reče mali Alek, sve se opozivajući na izvesnog Dositeja Obradovića, čije knjige nije čitao, jer ne postizava, od puste nesanice, i obaveza, kad čita 500o hiljada stranica dnevno, ili noćno. A o Đulićima uveocima koje je vratio bibliotekarki posče 30 godina i da ne govorimo.

  13. Joj kakvo bacanje prašine u oči dok se lova vrti oko budžeta i provizija u polumraku. U kakvoj to državi se poreski dužnik sa svojom ružičastom televizijom hvali da je milione potrošio na umetnička dela i to na nacionalnoj frekvenciji? U četničkoj prćiji naravno.
    A kosovo, e kad je to sve rešeno i to bez nas, mislim građana.

  14. Referendum je najvise demokratki oblik („najdemokratskiji“) izrazavanja narodne volje, Podrzavam.

  15. Nastoji vučić referendumom da opere svoju prljavu političku prošlost miloševićevog sluge, poslušnika, ministra i podržavaoca njegove politike, svoju nesposobnost i neodgovornost. Ko se odazove tom referendumu ovog izgubljenog čoveka napraviće veliku grešku i prihvatiti vučićevu odgovornost.

  16. Ko god da je na vlasti u ovoj zemlji ne sme se zanemariti cinjenica da smo mi mala, siromasna i nejaka zemlja u odnosu na sile koje nam prete. Kosovo i Metohija nije de facto deo Srbije, jer se mimo medjunarodnog prava odvojilo. Prakticno, zakon jacega je jedina osnova medjunarodnog prava. Amerikanci kao najjaci su uvek „u pravu“. SAD su obecale liderima OVK da ce im obezbediti nezavisnost. Bombardovanje je posledica Miloseviceve lose politike. Devedesete su teska bolest koja je ostavila posledice. Ima tu jos mnogo faktora, ali sustina je da nam je potrebna realna diplomatija, dijametralno suprotna od prethodne. A ako pricu oko Kosova ne resimo sada resavacemo je narednih 15-20 godina sa stalnom latentnom opasnoscu da naprecac pocne rat.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.