Foto: Shutterstock/NoirChocolateTople, mirisne i jednostavne, jabuke u šlafroku jedno su od onih jela koje vraća u detinjstvo i budi nostalgiju. Sočna jabuka obavijena mekanim testom, posuta prah šećerom ili cimetom, spoj je koji spaja jednostavnost i bogat ukus. Nekada je bila nezaobilazni desert u mnogim domaćinstvima, a danas je idealan način da se podsetimo starih recepata i uživamo u slatkišu koji zahteva malo vremena, a donosi mnogo zadovoljstva.
U nastavku pogledajte recept za ovaj ukusan čuveni desert, koji prenosimo sa sajta Miss7:
Jabuke u šlafroku
Sastojci:
- 4 jabuke
- 70 g šećera
- 120 g brašna
- 3 kašike ruma
- 0,5 kašičice praška za pecivo
- so
- 2 jajeta
- 150 ml suncokretovog ulja
- 100 ml piva
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
- Oljuštite jabuke, očistite ih od semenki i isecite ih na kriške debljine oko 1 cm. Pospite jabuke sa malo cimeta i šećera i poprskajte rumom. Ostavite ih da odstoje pola sata, povremeno prelivajući sokom koji puste.
- Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, malo soli, žumancima i uljem. Postepeno dodajte pivo.
- Umutite belanca dok ne postanu čvrsta i dodajte u testo.
- Umočite okrugle kriške jabuke jednu po jednu u testo i pržite u vrelom dubokom ulju 2-3 minuta sa svake strane.
- Ocedite na papirnom ubrusu i pospite šećerom i cimetom dok je još vruće.
- Po želji, poslužite sa sosom od vanile i uživajte u savršeno ukusnoj i hrskavoj poslastici!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


