jabukeFoto: Shutterstock/NoirChocolate

Tople, mirisne i jednostavne, jabuke u šlafroku jedno su od onih jela koje vraća u detinjstvo i budi nostalgiju. Sočna jabuka obavijena mekanim testom, posuta prah šećerom ili cimetom, spoj je koji spaja jednostavnost i bogat ukus. Nekada je bila nezaobilazni desert u mnogim domaćinstvima, a danas je idealan način da se podsetimo starih recepata i uživamo u slatkišu koji zahteva malo vremena, a donosi mnogo zadovoljstva.

U nastavku pogledajte recept za ovaj ukusan čuveni desert, koji prenosimo sa sajta Miss7:

Jabuke u šlafroku

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • 70 g šećera
  • 120 g brašna
  • 3 kašike ruma
  • 0,5 kašičice praška za pecivo
  • so
  • 2 jajeta
  • 150 ml suncokretovog ulja
  • 100 ml piva
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

  1. Oljuštite jabuke, očistite ih od semenki i isecite ih na kriške debljine oko 1 cm. Pospite jabuke sa malo cimeta i šećera i poprskajte rumom. Ostavite ih da odstoje pola sata, povremeno prelivajući sokom koji puste.
  2. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, malo soli, žumancima i uljem. Postepeno dodajte pivo.
  3. Umutite belanca dok ne postanu čvrsta i dodajte u testo.
  4. Umočite okrugle kriške jabuke jednu po jednu u testo i pržite u vrelom dubokom ulju 2-3 minuta sa svake strane.
  5. Ocedite na papirnom ubrusu i pospite šećerom i cimetom dok je još vruće.
  6. Po želji, poslužite sa sosom od vanile i uživajte u savršeno ukusnoj i hrskavoj poslastici!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari