trešnjeFoto: Shutterstock/Nitr

Trešnje bez koštica ne samo da olakšavaju i ubrzavaju njihovu konzumaciju, već su idealne i za ukrašavanje raznih letnjih deserata, a isti trik možete primeniti i na višnje.

Trešnje su stigle na naše pijace, ali po jako visokoj ceni. Ipak, budući da je reč o jako ukusnom voću, teško je odoleti, pa ponekad odlučimo da zanemarimo cenu i pojedemo ih sveže, ali i u raznim poslasticama – pitama, štrudlama ili jednostavnom, ali preukusnom domaćem kolaču sa trešnjama…

Ali kada pravite pitu od trešanja, morate ukloniti koštice, u suprotnom zadovoljstvo uživanja u ovom divnom prolećnom desertu kvarite stalnim pljuvanjem koštica.

Koji je najlakši način da očistite trešnje od koštica?

Iako postoje različiti alati i uređaji koje možete da koristite, flaša i kineski štapić za jelo ili slamka su jedine dve stvari koje su vam potrebne kada je u pitanju ovaj brz i jednostavan trik za uklanjanje koštica iz trešanja (ili viušanja), piše Miss7.

Najbolje će vam poslužiti manje flaše, poput pivskih flaša, koje imaju nešto uži otvor. Sve što tada treba da uradite je da prislonite trešnju na otvor i izbodete je štapom ili slamkom. Koštica će izaći iz voća i ostati u boci, a vi ćete dobiti savršeno očišćeno voće tako da usput ne ispraljate prste (i pola kuhinje).

Ako primenite ovaj jednostavan trik, trešnje neće izgledati „izmučeno“, kao što je slučaj kada se koštice uklanjaju ručno, a moći ćete da ih koristite i u dekorativne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari