Foto: Shutterstock/New AfricaPirinač je, pored krompira, verovatno omiljeni prilog u kuhinjama širom sveta. No, ma koliko se činilo jednostavno, nekada nije lako skuvati pirinač tako da bude lagan, pahuljast i da se ne lepi. Ipak, za to postoji jedan trik, koji otkrivamo u nastavku.
Kuvarica Sadia Sami je nedavno podelila odličan metod na TikTok-u za pripremu „savršenog“ pirinča. Prema njenim rečima, tajna leži u jednostavnom koraku pre kuvanja, prenosi N1.hr.
Ovaj korak se smatra ključnim za održavanje pirinča prozračnim i mekanim.
Kako skuvati savršen pirinač
„Prvo, operite pirinač najmanje tri puta, a zatim ga ostavite da odstoji najmanje 30 minuta pre kuvanja. Prokuvajte vodu u velikoj šerpi, dodajte malo soli i oceđenog pirinča. Čim voda počne da ključa, kuvajte je tačno pet minuta. Zatim ocedite pirinač, kaže Express.
Vratite u šerpu i ostavite da se kuva na laganoj vatri. Posle 10 minuta, imaćete savršen pirinač.
Na snimku, Sadia potvrđuje da koristi jednu šolju pirinča i natopi je u tri puta većoj količini mlake vode.
Video je pregledan više od 37.000 puta otkako je postavljen.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


