Kavurma, recept za tradicionalno balkansko jelo od mesa i iznutrica koje ili volite, ili ne podnosite

Ostavite komentar


  1. Opet vi u tradicionalno tursko jelo trpate svinjetinu. Srbi su pre dodira sa Turcima, Madjarima i Nemcima pasli travu na livadi. Ne postoji valjda ni jedno kuvano ili peceno jelo da ima srpsku etimologiju . Sve sto ima veze sa ljudskom ishranom pokupljeno je od drugih naroda i danas naravno sve se to „prodaje“ kao tradicionalno jelo „nasih baka“.

  2. Kod nas se kavurma pravi od iznutrica,lepo oprana creva,dzigerice-bela i srna,srce,slezina,,iznutrice se prvo skuvaju onda sitno iseku ili samelju na vodenici za meso onda se sve to doda cvarke – ne suve vec samo procedjene kroz resetke i u kazanu mesa jos neko vreme a onda razlije u posude i ostavi da se stegne,naravno tokom uprzavanja dodaje se so,aleva paprika,lovorov list i drugi zacini po zelji i ukusu.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. decembar 2025.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.