kajsijaFoto: Shutterstock/Marian Weyo

Da biste pripremili ovaj jednostavan i ukusan mekani kolač od kajsija, potrebno vam je manje od sat vremena, od čega se većina troši na pečenje!

Sočne kajsije se danas mogu naći u svakom supermarketu (i, naravno, na pijaci!), i teško da postoji osoba koja ne uživa u njima. Tim povodom, danas sa vama delimo odličan recept  sa sajta Miss7 za sočan kolač od kajsija za koji će se, u to smo sigurni, tražiti parče više!

Sočni kolač sa kajsijama

Sastojci:

  • 500 g kajsija
  • 180 g glatkog brašna
  • 150 g šećera
  • 85 g putera
  • 80 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 1 limun

Priprema:

  1. Kajsije dobro operite i isecite na kriške ili polovine i prelijte sokom od pola limuna.
  2. Obložite pleh papirom za pečenje i ravnomerno po njemu rasporedite komadiće kajsija.
  3. Za pripremu biskvita, prvo umutite puter sa šećerom, dodajte 2 jajeta i nastavite da mešate, a na kraju dodajte mleko.
  4. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i rendanu koru jednog limuna.
  5. Dodajte suve sastojke u smesu od jaja i putera i sve dobro izmešajte.
  6. Prelijte smesu za biskvit preko kajsija i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
  7. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo ohladi.
  8. Kada više nije vruć, stavite tanjir na kalup i okrenite kolač na njega. Po želji pospite šećerom u prahu, poslužite i uživajte! Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari