Foto: Shutterstock/Marian WeyoDa biste pripremili ovaj jednostavan i ukusan mekani kolač od kajsija, potrebno vam je manje od sat vremena, od čega se većina troši na pečenje!
Sočne kajsije se danas mogu naći u svakom supermarketu (i, naravno, na pijaci!), i teško da postoji osoba koja ne uživa u njima. Tim povodom, danas sa vama delimo odličan recept sa sajta Miss7 za sočan kolač od kajsija za koji će se, u to smo sigurni, tražiti parče više!
Sočni kolač sa kajsijama
Sastojci:
- 500 g kajsija
- 180 g glatkog brašna
- 150 g šećera
- 85 g putera
- 80 ml mleka
- 2 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice soli
- 1 limun
Priprema:
- Kajsije dobro operite i isecite na kriške ili polovine i prelijte sokom od pola limuna.
- Obložite pleh papirom za pečenje i ravnomerno po njemu rasporedite komadiće kajsija.
- Za pripremu biskvita, prvo umutite puter sa šećerom, dodajte 2 jajeta i nastavite da mešate, a na kraju dodajte mleko.
- U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i rendanu koru jednog limuna.
- Dodajte suve sastojke u smesu od jaja i putera i sve dobro izmešajte.
- Prelijte smesu za biskvit preko kajsija i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
- Kada je kolač gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo ohladi.
- Kada više nije vruć, stavite tanjir na kalup i okrenite kolač na njega. Po želji pospite šećerom u prahu, poslužite i uživajte! Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


