Najlakši recept za najukusniju salatu od svežih paprika 1Foto: Zoonar/Yvonne Bogdanski, Zoonar GmbH / Alamy / Profimedia

Letnji meseci su savršeno vreme za uživanje u paprikama kada su najsočnije i najukusnije. Da biste im dali poseban pečat, dovoljno je da ih kombinujete sa nekoliko jednostavnih sastojaka koje verovatno već imate u kuhinji – maslinovo ulje, beli luk, origano i sirće.

Paprike su najslađe leti, kada su u punoj sezoni. Da biste ih podigli na viši nivo, dodajte im nekoliko svakodnevnih sastojaka kao što su ekstra devičansko maslinovo ulje, sirće, beli luk i origano.

Za dodatnu aromu i slast, dodajte malo oljuštenih i iseckanih maslina i kapara, dok će jedan filet inćuna zaokružiti ukus i poboljšati salatu. Ako ne konzumirate proizvode životinjskog porekla, umesto inćuna možete staviti malo miso-paste, piše punkufer.hr.

Ovako pripremljenu salatu od paprika možete služiti kao predjelo ili prilog uz mesna i riblja jela.

Sastojci za letnju salatu od paprika:

3 paprike različitih boja

70 g maslina

60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

30 ml vinskog octa

1 filet inćuna iz konzerve

1-2 čena belog luka

1 kašičica kapara

1 kašičica origana

so i biber po ukusu

Priprema letnje salate od paprika:

Operite paprike, očistite ih i iseckajte na kriške debljine oko pola centimetra. Posolite i pobiberite po želji.

Pripremite preliv za salatu: pomešajte ekstra devičansko maslinovo ulje i vinski ocat, dodajte narendani beli luk i filet inćuna koji ste prethodno izgnječili viljuškom. U preliv ubacite i kašičicu iseckanih kapara i origano.

Prelijte preliv preko iseckanih paprika, dodajte oljuštene masline i sve dobro promešajte. Ostavite salatu na sobnoj temperaturi oko 10 minuta da se ukusi prožmu, zatim probajte i po potrebi dodajte još soli i bibera.

Poslužite kao prilog ili predjelo.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari