Foto: Shutterstock/Rimma BondarenkoKada stignu poslednji topli dani u godini, treba iskoristiti priliku da se još malo zasladimo bobičastim voćem pre nego što mu prođe sezona… A ima li boljeg načina od laganog i osvežavajućeg deserta? Zbog toga danas sa vama delimo sjajan recept za jednostavan i ukusan pečeni jogurt sa bobičastim voćem koji ćete obožavati!
Ovaj pečeni jogurt je savršena kremasto-voćna mešavina bogata proteinima, tako da možete „grickati bez griže savesti“ – prava „hrana za utehu“ koja iznenađuje i oduševljava. Sa samo nekoliko sastojaka i bez brašna, možete napraviti letnju užinu ili lagani doručak koji ne samo da je ukusan, već je i zdrav i ne goji, piše Miss7.
Pečeni jogurt sa bobičastim voćem
Sastojci:
- 500 g grčkog jogurta
- 6 jaja
- 85 g meda
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 150 g bobičastog voća (svežeg ili zamrznutog)
- malo putera ili ulja za podmazivanje pleha
Priprema:
- Zagrejte rernu na 175°C i podmažite kvadratni kalup za pečenje (približno 23 × 23 cm) sa malo putera ili ulja.
- Pomešajte grčki jogurt sa jajima, medom, vanilom i skrobom i mešajte dok se ne formira glatka smesa.
- Sipajte ovu smesu u pripremljeni kalup i ravnomerno rasporedite.
- Ako je potrebno, očistite i operite bobice, pa ih pospite preko smese sa jogurtom.
- Stavite kalup u rernu i pecite 35-40 minuta, dok ivice ne porumene, a vrh se ne stegne. Smesa će nastaviti da se steže dok se hladi.
- Nakon pečenja, ostavite desert da se potpuno ohladi, a zatim ga isecite na devet komada.
- Pečeni jogurt se može jesti sam ili poslužiti sa dodatnim jogurtom i bobicama.
- Ovaj pečeni jogurt može se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do pet dana. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


