Foto: Shutterstock/ Mironov VladimirKada vam ostane pire krompira od ručka, možete ga iskoristiti kako biste napravili novo ukusno jelo – hrskave pljeskavice!
Osim pire krompira, biće vam potrebno još samo nekoliko sastojaka, a jelo je gotovo za tili čas. Evo recepta, koji prenosimo sa Index.hr:
Pljeskavice od pire krompira
Sastojci:
- 400 g pire krompira
- 100 g parmezana
- 70 g gustina
- 1 jaje
- 1 crni luk
- so, biber
Priprema:
- Oljuštite crni luk, sitno ga iseckajte i prebacite u činiju.
- Dodajte hladni pire krompir i jaje u činiju, začinite po ukusu, pa sve dobro promešajte.
- Dodajte parmezan i gustin u pripremljenu smesu i sjedinite sastojke. Ako je smesa još uvek vlažna, dodajte kašiku gustina da biste lakše oblikovali pljeskavice. Stavite smesu u frižider na 45 minuta.
- Uzmite jednu veliku kašiku smese, rukama je oblikujte u kuglu, a zatim je dlanovima nežno spljoštite u disk. Zatim stavite pljeskvice na papir za pečenje da se ne bi lepile.
- Pržite pljeskvice na zagrejanom ulju ili puteru 3-4 minuta sa svake strane. Izvadite pržene pljeskavice na papirni ubrus da upije višak masnoće.
- Pljeskavice od pire krompira možete jesti za ručak sa salatom ili ih možete poslužiti kao prilog pečenju ili sa raznim sosovima. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


