pljeskaviceFoto: Shutterstock/ Mironov Vladimir

Kada vam ostane pire krompira od ručka, možete ga iskoristiti kako biste napravili novo ukusno jelo – hrskave pljeskavice!

Osim pire krompira, biće vam potrebno još samo nekoliko sastojaka, a jelo je gotovo za tili čas. Evo recepta, koji prenosimo sa Index.hr:

Pljeskavice od pire krompira

Sastojci:

  • 400 g pire krompira
  • 100 g parmezana
  • 70 g gustina
  • 1 jaje
  • 1 crni luk
  • so, biber

Priprema:

  1. Oljuštite crni luk, sitno ga iseckajte i prebacite u činiju.
  2. Dodajte hladni pire krompir i jaje u činiju, začinite po ukusu, pa sve dobro promešajte.
  3. Dodajte parmezan i gustin u pripremljenu smesu i sjedinite sastojke. Ako je smesa još uvek vlažna, dodajte kašiku gustina da biste lakše oblikovali pljeskavice. Stavite smesu u frižider na 45 minuta.
  4. Uzmite jednu veliku kašiku smese, rukama je oblikujte u kuglu, a zatim je dlanovima nežno spljoštite u disk. Zatim stavite pljeskvice na papir za pečenje da se ne bi lepile.
  5. Pržite pljeskvice na zagrejanom ulju ili puteru 3-4 minuta sa svake strane. Izvadite pržene pljeskavice na papirni ubrus da upije višak masnoće.
  6. Pljeskavice od pire krompira možete jesti za ručak sa salatom ili ih možete poslužiti kao prilog pečenju ili sa raznim sosovima. Prijatno!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari