Foto: Shutterstock/Katarzyna HurovaUkoliko volite pirinač, a uz to trenutno i postite, verujemo da će vas naš današnji recept oduševiti! Zeleni rižoto je toliko ukusan, aromatičan i raznovrstan da ćete ga kuvati svake nedelje.
Zaboravite dosadan, bezukusan pirinač – recept za rižoto koji danas delimo sa vama pun je svežeg spanaća i korijandera, ima pravu količinu začina i ide uz sve. Možete ga jesti uz omiljenu ribu, morske plodove, tunjevinu, ali i uz razna mesa, ukoliko ne postite. Najbolje od svega – ovaj rižoto ne samo da je vizuelno spektakularan, već je i prava nutritivna bomba, piše Miss7.
Posni zeleni rižoto
Sastojci:
- 1,5 šoljice pirinča za rižoto (karnaroli, arborio, violon nano…)
- 1 veza korijandera
- 3 šolje spanaća
- 1 ljutika
- 1 halapenjo papričica
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 0,5 kašičice soli
- 2 šolje povrtnog bujona
Priprema:
- U blenderu usitnite korijander, spanać, ljutiku i beli luk dok ne dobijete finu smesu.
- Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri.
- Dodajte pirinač i pržite 3-5 minuta dok ne dobije finu zlatnu boju.
- Zatim dodajte mešavinu bilja i soli i nastavite sa dinstanjem još 3-5 minuta, dok ne zamiriše.
- Dodajte bujon i ostavite da provri.
- Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Pirinač proverite viljuškom – po potrebi dodajte još malo vode ili kuvajte još malo.
- Kada je pirinač gotov, sklonite ga sa vatre i lagano promešajte kako bi se začinsko bilje ravnomerno rasporedilo.
- Poslužite sa omiljenom ribom, tunjevinom ili mesom, ukoliko ne postite.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


