Recept za dimljenu pileću supu: Topao, aromatičan obrok 1Foto Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

 

Ako tražite ukusno i mirisno jelo koje greje iznutra i mami osmeh na lice, ova krem čorba od dimljene piletine, celera, šargarepe i začina prava je stvar za vas.

Supa puna slojevitih ukusa i divno kremaste teksture, idealna je kao predjelo ili lagani samostalni obrok. Hrskavi krutoni na vrhu daju savršen kontrast i dodatno obogaćuju doživljaj, piše klix.ba.

Sastojci:

100 g celera

100 g šargarepe

1 glavica crvenog luka

2 čena belog luka

100 g dimljene piletine

2 kašike maslaca

2 kašike maslinovog ulja

1 krompir

2 kašičice soli

1 kašičica bibera

1 kašičica sušenog povrća ili začina (npr. vegete)

1 šolja pavlake za kuvanje

Priprema:

Na mešavini ulja i maslaca propržite crveni i beli luk, pa dodajte dimljenu piletinu, celer, šargarepu i krompir. Nalijte vodom ili temeljcem koliko da ogrezne. Posolite, pobiberite i dodajte omiljenu mešavinu začina.

Kuvajte dok povrće ne omekša, a zatim sve izblendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu čorbu. Vratite na vatru, dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još nekoliko minuta.

Poslužite toplo, sa krutonima od prepečenog tosta za dodatni šmek i teksturu.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari