Foto Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia
Ako tražite ukusno i mirisno jelo koje greje iznutra i mami osmeh na lice, ova krem čorba od dimljene piletine, celera, šargarepe i začina prava je stvar za vas.
Supa puna slojevitih ukusa i divno kremaste teksture, idealna je kao predjelo ili lagani samostalni obrok. Hrskavi krutoni na vrhu daju savršen kontrast i dodatno obogaćuju doživljaj, piše klix.ba.
Sastojci:
100 g celera
100 g šargarepe
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
100 g dimljene piletine
2 kašike maslaca
2 kašike maslinovog ulja
1 krompir
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica sušenog povrća ili začina (npr. vegete)
1 šolja pavlake za kuvanje
Priprema:
Na mešavini ulja i maslaca propržite crveni i beli luk, pa dodajte dimljenu piletinu, celer, šargarepu i krompir. Nalijte vodom ili temeljcem koliko da ogrezne. Posolite, pobiberite i dodajte omiljenu mešavinu začina.
Kuvajte dok povrće ne omekša, a zatim sve izblendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu čorbu. Vratite na vatru, dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još nekoliko minuta.
Poslužite toplo, sa krutonima od prepečenog tosta za dodatni šmek i teksturu.
Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


