Pileća supa, jelo za sva vremena 1Pixabay

Jednostavna za pravljenje, ukusna za konzumiranje, takva je bistra pileća supa koju retko koje dete izbegava da jede. Zašto je to važno, jednostavno zato jer su ti mali vragolani najizbirljiviji degustatori, što znaju svaka mama i baka.

I nutricionisti ukazuju na značaj pileće supe, a zbog njenh korisnih sastojaka savetuju da bude među prvom hranom kod beba.

Za one kojima se, eventualno, čini komplikovanim njeno pravljena odmah da kažemo, nije tako. Recite ne supama iz kesice, i poređajte u hladnu vodu komade piletina sa kožom, šargarepu, luk, zelen, parče paprike, komad belog luka i lovorov list.

Dodati vegetu i kuvati sat vremena. Sve se sad samo dešava. Sastojci se mešaju, prožimaju, dopunjuju.

Odstojalu supu procediti, dodati malo vode po ukusu, pa zakuvati rezance ili knedle po izboru.

U gotovu supu dodati biber i peršun.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari