Recept za domaći sladoled od lubenice 1Foto: Mykola Lunov / Alamy / Profimedia

 

Tokom letnjih vrućina, svi tragamo za osvežavajućim desertom koji će nas rashladiti, ali i zasladiti – bez previše truda.

Domaći sladoled od lubenice savršen je odgovor: lagan, osvežavajući, prirodno sladak i jednostavan za pripremu. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i malo vremena da biste uživali u ukusu pravog letnjeg osveženja, prenosi klix.ba.

Sastojci:

800 g lubenice (bez kore i semenki)

150 g voćnog jogurta od jagode

2 kašike meda

aroma jagode (po želji)

prehrambena boja (opcionalno)

čokoladne mrvice za dekoraciju

Priprema:

Lubenicu očistite od kore i semenki, isecite na kockice i stavite u kesu ili na pleh, pa zamrznite najmanje 2 sata.

Polovinu zamrznutih kockica stavite u blender, dodajte jogurt, med i po želji nekoliko kapi arome jagode. Izblendajte dok ne dobijete glatku masu.

Zatim dodajte i preostale kockice lubenice i nastavite sa blendiranjem dok ne dobijete gustu, glatku i kremastu smesu.

Ako želite intenzivniju roze boju, dodajte malo prehrambene boje i kratko promešajte.

Smesu sipajte u plastičnu ili staklenu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču oko 6 sati, dok se sladoled ne stegne.

Poslužite u šoljicama ili činijama, uz čokoladne mrvice za dekoraciju i dodatni šmek.

Savršeno kremast, voćan i prirodno sladak – ovaj sladoled od lubenice biće vaš omiljeni letnji desert!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari