Ringlov, nezasluženo potcenjen rođak šljive, sok i rakija su odlični (RECEPT)

Ukusi moga kraja

Ostavite komentar


  1. Odličan tekst. Treba reći da ima mnogo vrsta ringlova, a vrlo malo koji nisu ukusni. Nekoliko vrsta ima bolji ukus i više šećera nego većina tzv plemenitih šljiva. A nema hemije. Nazdravlje!

  2. Baš sam pre mesec dana obrstio jedno drvo, najeo se ringlova kao nikada!

  3. Ja već nakupio kacu od750litara.Svake godine skupini 1-2tone džanarike i pečemo odličnu rakiju. Treba je patočitina 28°,a onda prepeći ne manje od 48°! A što se tiče brlja, njih ima mnogo više od voća koje se smatra ekskluzivnom u odnosu na džanariku! I naravno sve to bez šećera,a hemija-prskanje nikad se ne koristi!Treba prvo probati,pa onda komentarisati!ŽIVELI!

  4. Ringlov nije rodjak nego otac sljive , od njega je nastala sljiva i smatra se da mu je postojbina Balkan .

  5. Odrastali smo kao klinci 7-12 god, svi u kraju, jedući piskavce i trešnje, po dvorištima starih kuća dobrih komšija u Beogradu, gradu kojeg više nema.

  6. Ove godine baš rodio a i dosta sladak. Retko tako krupni plodovi.

Ostavite komentar


Recepti

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. decembar 2025.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.