Menadžment kompanije Fijat automobili Srbija (FAS) najavio je da će zaposlenima u FAS-u zarade koje sada prosečno iznose između 32.000 i 34.000 dinara biti povećane, saznaje naš list iz izvora bliskih poslovodnom vrhu kragujevačke fabrike.


Svim radnicima kompanije Fijat automobili Srbija koji su angažovani da rade prekovremeno, novembarske plate, zvanično je potvrđeno, biće uvećane za 26 odsto. Zaposleni u proizvodnji u FAS-u rade u dve desetosatne smene (prva od 6 do 16 časova, i druga od 20 do 6 sati) četiri dana u nedelji, a prekovremeni rad petkom, u trajanju od četiri sata, organizovan je zbog velike potražnje za novim modelom „fijat 500L“ na tržištima evropskih zemalja, a do sada je, prema zvaničnoj informaciji, u Italiji, Nemačkoj, Francuskoj i drugim zemljama, evidentirano više od 10.000 rezervacija tog vozila.

U kompaniji Fijat automobili Srbija potvrdili su da su u ponedeljak, između dve smene, Sindikat i zaposleni u FAS-u tražili razgovor sa menadžmentom fabrike o povećanju zarada i regulisanju prekovremenog rada. Menadžment kompanije razgovarao je sa zaposlenima u obe smene i tom prilikom najavio da će, u skladu sa potpisanim sporazumom, krajem svake godine pregovarati sa fabričkim sindikatom o visini zarada u FAS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari