Festival „Mesec dana Beograda u Prištini“ u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava počeće danas u bioskopu Kino ABC projekcijom filma „Ničije dete“ Vuka Ršumovića.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

   Bogat program ove manifestacije nastaviće se narednog dana tribinom „Položaj žena i patrijarhalne vrednosti u Srbiji i na Kosovu“ u kojoj učestvuju umetnice i aktivistkinje saKosova i iz Srbije Olga Dimitrijević i Ana Stevanović. Beogradski umetnici Milorad Stajčić, Milica Crnobrnja Vukadinović i Tadija Janičić će izložiti svoje radove u Galeriji

Fakulteta Umetnosti u Prištini, a grupa Lira Vega će nastupiti u MHz baru.

U drugom delu festivala publika u Prištini će imati priliku da vidi animirani film

„Rabbitland“ u režiji Ane Nedeljković i Nikole Majdak; da učestvuje na tribini „Street art u Srbiji i na Kosovu“ gde će govoriti Lortek i TKV, takođe na tribini „Migracije i kultura“ gde će između ostalih učestvovati i mladi reditelj iz Beograda Marko Grba; i da prisustvuje otvaranju druge izložbe umetnika Marka Crnobrnje, Ksenije Jovišević i Marka Stojanovića. Na Američkom univerzitetu na Kosovu 15. septembra biće održana tribina „Jugoslavija kao istorija – sluc?aj Kosovo“ na kojoj uc?estvuju Sonja Biserko, Milivoj Bes?lin i Shkelzen Maliqi. Narednog dana festival se zavrs?ava koncertom Ane Curčin, koja će nastupiti sa bendom. Ulaz za sve programe je besplatan.

Pored Helsinškog odbora značajan doprinos Festivala su pružili Liberalno demokratski centar iz Prištine i Delegacija EU u okviru programa „Podrška civilnom društvu za Republiku Srbiju 2013“ koja finansira program manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari