Menadžment Telekoma Srbije izdao je juče nalog da se obustavi dotok Telekomovog internet signala provajderima na Kosovu i Metohiji, saznaje nezvanično agencija Beta.

Radnici kosovske Regulativne uprave za telekomunikacije uklonili su juče u centralnom Kosovu pre podne 14 baznih stanica koje su koristili operateri mobilne telefonije iz Srbije. U saopštenju Telekoma Srbije navedeno je da se ničim ne može opravdati uskraćivanje prava na komunikaciju kako srpskom tako i albanskom stanovništvu na KiM, kao i nasilje nad imovinom i poziva nadležne institucije da zaštite interese kompanije i njenih korisnika. Mobilni operater Telenor potvrdio je da su toj kompaniji na Kosovu isključene dve bazne stanice – na području Gračanice i Ugljara. Kompanija Vip mobajl saopstila je da na Kosovu i Metohiji ima samo nekoliko predajnika, koji nisu postavljeni na lokacijama u mestima gde su službenici Regulatorne uprave gasili bazne stanice. „Prema našim izveštajima Vipova mrežna infrastruktura je u funkciji“, kažu u tom mobilnom operateru.

Direktor kosovske Regulativne uprave za telekomunikacije Ekrem Hodža je upozorio da će oprema mobilnih operatera, ako ponovo bude instalirana, biti „smatrana ilegalnom i ponovo uklonjena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari