Gradski odbor Ujedinjenih regiona Srbije isključio je iz članstva Vesnu Radivojčević, direktorku JP Stan i Gordanu Đurić, direktorku ustanove Apoteka, jer nisu ispunile partijski nalog da svi članovi URS podnesu ostavke na javne funkcije u Užicu.

Toj odluci se nije povinovao ni Ilija Mićović, član Gradskog veća, koga je na tu funkciju, kao nestranačku ličnost, predložio URS. Mićović je pre neki dan podneo ostavku, a onda se predomislio.

„URS u Užicu ubuduće se ograđuju od njihovog delovanja“, saopštio je odbor tog političkog saveza. Navodi se i da su Predrag Gavović, član Gradskog veća, Branislav Marić, direktor JKP Bioktoš i Brane Lončarević, zamenik predsednika Skupštine grada, takođe kadrovi URS, podneli ostavke, ali da će „do izbora novih lica, kao odgovorni ljudi, obavljati svoje dužnosti“.

Nakon sukoba URS i DS u Užicu oko peticije za decentralizaciju, a potom odluke lokalne skupštine da smeni trojicu gradskih direktora, članova URS, politički savez Mlađana Dinkića napustio je vladajuću koaliciju DS, SPS, SPO, Pokret za Užice i LDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari